Æble-tempura med kardamommesukker
Disse sprøde, ikke-stegte æblechips er perfekte til en alsidig dessert og kan også anvendes som ingrediens i en spændende ret eller helt enkelt dyppet i flødeskum.
Redskaber
Ingredienser
Servering
300 g
røde æbler
100 g
ladyfingers-kager
25 g
økologisk rørsukker
150 g
ferskenmarmelade
1/2 tsk
stødt kardemomme
Trin for trin
Montér spiralizeren på KitchenAid mikseren. Stik frugt- og grøntsagsspiddet ind midt i æblet og sæt det på spiralizeren. Montér skrællebladet og det lille skiveblad og sæt det ved æblets ende. Sæt en skål under bladene til opsamling af skiverne af sød kartoffel.
Indstil mikseren på hastighed 4 og bliv ved, til bladet når æblets ende. Gentag med de resterende æbler. Læg æblerne på et skærebræt. Skær dem i skiver på tværs.
Ladyfingers-kagerne smuldres med fingrene i en skål. Sukker og kardemomme tilsættes og smuldres det ind i kagekrummerne.
Kom marmelade på alle sider af æbleskiverne.
Pres hver enkelt skive ned i krummeblandingen.
Læg alle skiverne på et serveringsfad og lad dem tørre i 15 minutter, før de serveres.
Om sommeren kan du med fordel lægge en kugle vaniljeis på hver enkelt skive og drysse med stødt kanel.