Skip the navigation

Hjemmelavet ratatouille

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Homemade ratatouille

Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.

Duration
I alt1h20
Prep20min
Madlavning1h

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Servering

450 g

aubergine

280 g

squash

400 g

gul squash

150 g

rød peberfrugt

150 g

orange peberfrugt

280 g

løg

3 fed

hvidløg

1,1 kg

tomater

4 kviste

frisk timian

2

laurbærblade

1 spsk

salt

125 ml

olivenolie

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 190°C.

  2. Forbered grøntsagerne: Fastgør ternudskæringssættet til KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej foodprocessoren til lav hastighed. Læg aubergineskiverne i tragten, og skær auberginen i tern. Sluk for maskinen, og hæld aubergineternene på den første bageplade. Sæt ternudskæringssættet tilbage i foodprocessoren, fastgør låget, og drej hastigheden tilbage til lav. Før squash og gul squash gennem tragten, og hæld derefter tern af squash og gul squash på den anden plade. Gentag processen med peberfrugterne, og hæld derefter peberfrugtternene på den tredje plade. Stænk 2-3 spsk. olivenolie over hver plade, og brug hænderne til grundigt at dække alle grøntsagstern med olie. Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn, og rist hver plade i 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og mørke i kanterne.

  3. Mens grøntsagerne tilberedes, skal du skære løgene og hvidløget ud og forberede tomaterne. Opvarm din stegegryde ved mellemhøj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie til gryden, og tilsæt de skiveskårne løg. Lad løgene sautere på mellemhøj varme i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og skru derefter varmen ned til jævn. Tilbered løgene, rør rundt i dem hvert 5. minut, og skrab bunden af gryden, hvis noget har sat sig fast. Efter ca. 20 minutter tilsættes timian og finthakket hvidløg. Steg videre i 3-4 minutter.

  4. Mens løgene tilberedes, skal du tilberede tomaterne. Bring en lille gryde med vand i kog, fyld en skål med is og vand, og sæt den ved siden af komfuret. Læg hver tomat i kogende vand i ca. 10 sekunder, og brug derefter en hulske til hurtigt at overføre tomaterne til isvandbadet. Gentag med alle tomater. Fjern derefter skindet fra tomaterne med fingrene, og kassér skindene. Til sidst skal du skære tomaterne i halve og fjerne alle frø. Sæt universalbladet i foodprocessoren, tilsæt tomaterne, og tilbered derefter tomaterne, indtil de er glatte.

  5. Når løgene er karamelliseret (de skal være gyldenbrune og fylde mindre), tilsættes de forarbejdede tomater til stegegryden sammen med laurbærblade og salt, hvorefter der omrøres. Tilsæt derefter alle de ristede grøntsager i stegegryden. Tilsæt 125 ml olivenolie i blandingen, rør godt i, og læg låg på. Skru op til middelhøj varme, lad blandingen simre, sæt varmen ned til middel, og lad stege i 30-45 minutter.

  6. Servér med sprødt brød og endnu et stænk olivenolie.