Forrige side
Sund mad

Hjemmelavet ratatouille

Denne solide, provencalske klassiker byder på en blanding af årstidens grøntsager og udgør den perfekte overgangsret fra sensommer til efterår.

Start madlavningen

Oplysninger

12

Ingredienser

7

Trin

Tid

20'

Forberedelse

60'

Tilberedelse

80'

Total

Ingredienser

  • 455 gaubergine
  • 2 (280 g)squash
  • 2 /(390 g)gul squash
  • 1 (150 g)rød peberfrugt
  • 1 (150 g)orange peberfrugt
  • 1 (285 g)stort løg
  • 3 (20 g)hvidløgsfed
  • 4-5 (1120 g)store tomater
  • 4kviste af frisk timian
  • 2laurbærblade
  • 1 spsk.salt
  • 125 mlolivenolie
Det er tid
  • Trin 1

    Forvarm ovnen til 190°C.

  • Trin 2

    Forbered grøntsagerne: Fastgør ternudskæringssættet til KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej foodprocessoren til lav hastighed. Læg aubergineskiverne i tragten, og skær auberginen i tern. Sluk for maskinen, og hæld aubergineternene på den første bageplade. Sæt ternudskæringssættet tilbage i foodprocessoren, fastgør låget, og drej hastigheden tilbage til lav. Før squash og gul squash gennem tragten, og hæld derefter tern af squash og gul squash på den anden plade. Gentag processen med peberfrugterne, og hæld derefter peberfrugtternene på den tredje plade. Stænk 2-3 spsk. olivenolie over hver plade, og brug hænderne til grundigt at dække alle grøntsagstern med olie. Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn, og rist hver plade i 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og mørke i kanterne.

  • Trin 3

    Mens grøntsagerne tilberedes, skal du skære løgene og hvidløget ud og forberede tomaterne. Opvarm din stegegryde ved mellemhøj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie til gryden, og tilsæt de skiveskårne løg. Lad løgene sautere på mellemhøj varme i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og skru derefter varmen ned til jævn. Tilbered løgene, rør rundt i dem hvert 5. minut, og skrab bunden af gryden, hvis noget har sat sig fast. Efter ca. 20 minutter tilsættes timian og finthakket hvidløg. Steg videre i 3-4 minutter.

  • Trin 4

    Mens løgene tilberedes, skal du tilberede tomaterne. Bring en lille gryde med vand i kog, fyld en skål med is og vand, og sæt den ved siden af komfuret. Læg hver tomat i kogende vand i ca. 10 sekunder, og brug derefter en hulske til hurtigt at overføre tomaterne til isvandbadet. Gentag med alle tomater. Fjern derefter skindet fra tomaterne med fingrene, og kassér skindene. Til sidst skal du skære tomaterne i halve og fjerne alle frø. Sæt universalbladet i foodprocessoren, tilsæt tomaterne, og tilbered derefter tomaterne, indtil de er glatte.

  • Trin 5

    Når løgene er karamelliseret (de skal være gyldenbrune og fylde mindre), tilsættes de forarbejdede tomater til stegegryden sammen med laurbærblade og salt, hvorefter der omrøres. Tilsæt derefter alle de ristede grøntsager i stegegryden. Tilsæt 125 ml olivenolie i blandingen, rør godt i, og læg låg på. Skru op til middelhøj varme, lad blandingen simre, sæt varmen ned til middel, og lad stege i 30-45 minutter.

  • Trin 6

    Servér med sprødt brød og endnu et stænk olivenolie.

  • TIP

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Hjemmelavet ratatouille

Trin 1

Forvarm ovnen til 190°C.

Trin 2

Forbered grøntsagerne: Fastgør ternudskæringssættet til KitchenAid 3,1 l foodprocessoren. Fastgør låget, og drej foodprocessoren til lav hastighed. Læg aubergineskiverne i tragten, og skær auberginen i tern. Sluk for maskinen, og hæld aubergineternene på den første bageplade. Sæt ternudskæringssættet tilbage i foodprocessoren, fastgør låget, og drej hastigheden tilbage til lav. Før squash og gul squash gennem tragten, og hæld derefter tern af squash og gul squash på den anden plade. Gentag processen med peberfrugterne, og hæld derefter peberfrugtternene på den tredje plade. Stænk 2-3 spsk. olivenolie over hver plade, og brug hænderne til grundigt at dække alle grøntsagstern med olie. Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn, og rist hver plade i 25-30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre og mørke i kanterne.

Trin 3

Mens grøntsagerne tilberedes, skal du skære løgene og hvidløget ud og forberede tomaterne. Opvarm din stegegryde ved mellemhøj varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie til gryden, og tilsæt de skiveskårne løg. Lad løgene sautere på mellemhøj varme i ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og skru derefter varmen ned til jævn. Tilbered løgene, rør rundt i dem hvert 5. minut, og skrab bunden af gryden, hvis noget har sat sig fast. Efter ca. 20 minutter tilsættes timian og finthakket hvidløg. Steg videre i 3-4 minutter.

Trin 4

Mens løgene tilberedes, skal du tilberede tomaterne. Bring en lille gryde med vand i kog, fyld en skål med is og vand, og sæt den ved siden af komfuret. Læg hver tomat i kogende vand i ca. 10 sekunder, og brug derefter en hulske til hurtigt at overføre tomaterne til isvandbadet. Gentag med alle tomater. Fjern derefter skindet fra tomaterne med fingrene, og kassér skindene. Til sidst skal du skære tomaterne i halve og fjerne alle frø. Sæt universalbladet i foodprocessoren, tilsæt tomaterne, og tilbered derefter tomaterne, indtil de er glatte.

Trin 5

Når løgene er karamelliseret (de skal være gyldenbrune og fylde mindre), tilsættes de forarbejdede tomater til stegegryden sammen med laurbærblade og salt, hvorefter der omrøres. Tilsæt derefter alle de ristede grøntsager i stegegryden. Tilsæt 125 ml olivenolie i blandingen, rør godt i, og læg låg på. Skru op til middelhøj varme, lad blandingen simre, sæt varmen ned til middel, og lad stege i 30-45 minutter.

Trin 6

Servér med sprødt brød og endnu et stænk olivenolie.

TIP

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.