i
Forrige side
Sundt

Overflodsskål med karry-cashewsauce

Start madlavningen

Redskaber

Oplysninger

29

Ingredienser

11

Trin

Ingredienser

  • 380 gbrun ris
  • 960 mlfiltreret vand
  • 1 tsk.havsalt
  • 7 gfinthakket flad persille
  • 1 spsk.friskpresset citronsaft
  • 1/8 tsk.friskkværnet sort peber
  • 1stort blomkålshoved, trimmet og skåret i buketter
  • 3 spsk.ekstra jomfruolivenolie
  • 1/2 tsk.havsalt
  • 10rosenkål
  • 1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
  • 1/8 tsk.naturligt salt
  • 1 spsk.vindruekerne- eller olivenolie
  • 150 gløg i tern
  • 3finthakket hvidløgsfed
  • 1 kopfiltreret vand
  • 210 grå, usaltede cashewnødder
  • 1 tsk.frisk hakket ingefær
  • 1/2stærk gul indisk karry
  • 1/8 tsk.cayennepeber
  • 440 gkikærter, skyllede og tørrede
  • 2 spsk.ekstra jomfruolivenolie
  • 1/4 lille hovedsnittet rødkål
  • 1/4 tsk.havsalt
  • knivspidsfriskkværnet sort peber
  • 2mellemstore avokadoer, skrællet, udstenet og skåret i skiver
  • 140 gknuste rå eller ristede cashewnødder
  • 7 gflade persilleblade
  • 1lime, skåret i 6 både
Det er tid
  • Trin 1

    Kog ris, vand og salt i en riskoger eller i en mellemstor gryde på et komfur. Bring vandet i kog og reducér dernæst varmen til lav. Læg låg på gryden, når væsken holder op med at boble og kun simrer svagt. Kog risen med låg på (uden omrøring) i omkring 45 minutter. Risen skal være kogt og sej.

  • Trin 2

    Hvis det er kogt og der stadig er vand tilbage i bunden af gryden, skal det hældes ud.

  • Trin 3

    Hvis risen ikke er helt kogt, læg låget på igen (hvis der stadig er vand tilbage), eller tilsæt 1/4 kop vand og kog risen i endnu 10 minutter eller deromkring, indtil den er kogt.

  • Trin 4

    Når risen er kogt, tag gryden væk fra varmen, lad låget blive på og lad gryden stå i omkring 15 minutter. Gør risen luftig med en gaffel og rør dernæst persille og citronsaft i. Smag til med salt og peber.

  • Trin 5

    Varm ovnen op til 425 ̊F/220 ̊C for at riste blomkål og dæk en stor bageplade med silikonemåtte eller bagepapir.

  • Trin 6

    Kom snittede blomkål ned i en stor skål. Hæld olivenolie, salt og peber på blomkålen, rør rundt, indtil den er jævnt dækket, og læg den på den forberedte plade i et enkelt lag. Rist i 15 minutter, vend rundt, og rist i endnu 10 til 15 minutter, indtil blomkålen er let karamelliseret på kanterne og blød. Tag blomkålen ud af ovnen og smag til med salt og peber.

  • Trin 7

    Reducér ovnens temperatur til 350°F (180°C) og ret en anden bageplade an med silikonemåtte eller bagepapir for at stege rosenkålschips. Skær roden af alle kålene og fjern de yderste blade. Skær lidt mere af forneden og fjern det næste lag blade. Fortsæt med at skære af og pille blade af, indtil du er nået til det inderste lag.

  • Trin 8

    Bland bladene i en skål med olivenolie og salt og peber, og læg dem på den forberedte plade i et enkelt lag. Rist i omkring 10 minutter, indtil bladene er brune og sprøde. Tag ud af ovnens og reducér ovnens temperatur til 300°F (150°C) for at varme ristet blomkål og rosenkål op før servering.

  • Trin 9

    For at lave cashewsauce, svits løg og hvidløg med olie på en pande ved middel varme i omkring 5 minutter, indtil løget er blødt og gennemsigtigt. Før den stegte løgblanding over i blenderskålen til KitchenAid® Power Plus® blenderen sammen med salt, vand, cashewnødder, citronsaft, ingefær, karry og cayennepeber. Sæt låget på og blend med variabel hastighed 10 i 30 til 60 sekunder, indtil blandingen er glat og cremet. Smag til med ingefær, karry og cayennepeber. Stil til side.

  • Trin 10

    Rør kikærter med olivenolie, salt og peber i en skål og stil til side. Rør rødkålen med persille, citronsaft, salt og peber i en skål.

  • Trin 11

    Stil 6 dybe skåle op for at samle. Kom lige mængder ris, kikærter, ristet blomkål, rødkål, rosenkål og avocado i hver skål. Hæld 2 spsk. cashewsauce over hver skål eller brug en klemmeflaske. Drys skålene med knuste cashewnødder og persilleblade. Servér med limebåde og stil den resterende cashewsauce på bordet.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Få vores nyheder serveret lige til døren

Tilmeld dig for at modtage vores seneste nyheder, lækre opskrifter og kampagner samt en rabatkode på 5% til dit næste køb.

TILMELD

Jeg forstår og godkender indholdet af Privacy Notice og:


a) Jeg indvilliger i at modtage tilpasset marketingkommunikation fra KitchenAid og andre brands, der hører under Whirlpool Corporation samt modtage en 5% rabat kode til mit næste køb (rabatkoden gælder kun én gang).



Din personlige engangsrabatskode kan kun indløses på vores website kitchenaid.dk. Den kan ikke kombineres med andre KitchenAid-rabatter eller -kampagner. Desuden modtager du i din første email en rabatkode på 5%, der gælder til dit næste køb på kitchenaid.dk, og du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke.

Overflodsskål med karry-cashewsauce

Trin 1

Kog ris, vand og salt i en riskoger eller i en mellemstor gryde på et komfur. Bring vandet i kog og reducér dernæst varmen til lav. Læg låg på gryden, når væsken holder op med at boble og kun simrer svagt. Kog risen med låg på (uden omrøring) i omkring 45 minutter. Risen skal være kogt og sej.

Trin 2

Hvis det er kogt og der stadig er vand tilbage i bunden af gryden, skal det hældes ud.

Trin 3

Hvis risen ikke er helt kogt, læg låget på igen (hvis der stadig er vand tilbage), eller tilsæt 1/4 kop vand og kog risen i endnu 10 minutter eller deromkring, indtil den er kogt.

Trin 4

Når risen er kogt, tag gryden væk fra varmen, lad låget blive på og lad gryden stå i omkring 15 minutter. Gør risen luftig med en gaffel og rør dernæst persille og citronsaft i. Smag til med salt og peber.

Trin 5

Varm ovnen op til 425 ̊F/220 ̊C for at riste blomkål og dæk en stor bageplade med silikonemåtte eller bagepapir.

Trin 6

Kom snittede blomkål ned i en stor skål. Hæld olivenolie, salt og peber på blomkålen, rør rundt, indtil den er jævnt dækket, og læg den på den forberedte plade i et enkelt lag. Rist i 15 minutter, vend rundt, og rist i endnu 10 til 15 minutter, indtil blomkålen er let karamelliseret på kanterne og blød. Tag blomkålen ud af ovnen og smag til med salt og peber.

Trin 7

Reducér ovnens temperatur til 350°F (180°C) og ret en anden bageplade an med silikonemåtte eller bagepapir for at stege rosenkålschips. Skær roden af alle kålene og fjern de yderste blade. Skær lidt mere af forneden og fjern det næste lag blade. Fortsæt med at skære af og pille blade af, indtil du er nået til det inderste lag.

Trin 8

Bland bladene i en skål med olivenolie og salt og peber, og læg dem på den forberedte plade i et enkelt lag. Rist i omkring 10 minutter, indtil bladene er brune og sprøde. Tag ud af ovnens og reducér ovnens temperatur til 300°F (150°C) for at varme ristet blomkål og rosenkål op før servering.

Trin 9

For at lave cashewsauce, svits løg og hvidløg med olie på en pande ved middel varme i omkring 5 minutter, indtil løget er blødt og gennemsigtigt. Før den stegte løgblanding over i blenderskålen til KitchenAid® Power Plus® blenderen sammen med salt, vand, cashewnødder, citronsaft, ingefær, karry og cayennepeber. Sæt låget på og blend med variabel hastighed 10 i 30 til 60 sekunder, indtil blandingen er glat og cremet. Smag til med ingefær, karry og cayennepeber. Stil til side.

Trin 10

Rør kikærter med olivenolie, salt og peber i en skål og stil til side. Rør rødkålen med persille, citronsaft, salt og peber i en skål.

Trin 11

Stil 6 dybe skåle op for at samle. Kom lige mængder ris, kikærter, ristet blomkål, rødkål, rosenkål og avocado i hver skål. Hæld 2 spsk. cashewsauce over hver skål eller brug en klemmeflaske. Drys skålene med knuste cashewnødder og persilleblade. Servér med limebåde og stil den resterende cashewsauce på bordet.

Ønskeliste

Du skal være logget ind for at føje produkter til din ønskeliste.

Log ind

Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.