Pandekager med søde kartofler
Hvem elsker ikke pandekager til morgenmad? Tykke og sunde pandekager med søde kartofler er den perfekte start på dagen. Du vil elske den fine let krydrede smag og den lette og luftige konsistens.
Redskaber
Ingredienser
Servering
250 g
søde kartofler, kogte
1
banan
120 ml
danskvand
150 ml
havremælk
100 g
speltmel
1 spsk
chiamel eller -frø
knivspids
salt
1 spsk
uraffineret sukker eller kokossukker
Trin for trin
Skræl de søde kartofler, skær dem i store tern og kog dem bløde.
Hæld vandet fra og stil dem til side.
Skræl bananen og mos den med havremælk.
Tilsæt de resterende ingredienser, sæt låget på og blend igen, til du har en jævn blanding.
Lad dejen hvile i 20 minutter, så eventuelle klumper opløses og chiafrøene er klar.
Varm en smule olie i en non-stick pande ved medium varme.
Brug 2 spsk. dej per pandekage og bag dem i 2-3 minutter på hver side.
Fortsæt med den resterende dej.
Serveres med bær, yoghurt, vaniljeis og ahornsirup, hvis du har lyst.