Skip the navigation

Panzanella-salat med fennikel, tomat, agurk og brød

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Fennel, tomato, cucumber bread salad

Panzanella blev i virkeligheden opfundet som en resteopskrift, men den blev hurtigt en klassiker i det toscanske køkken, hvor tørt brød bliver til den lækreste vegetariske salat.

Duration
I alt55min
Prep25min
Madlavning30min

Redskaber

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

200 g

tomater velegnede til salat

1/2

agurk

1/2

fennikel

50 g

basilikumblade

100 g

brød i skiver

4 spsk

ekstra jomfruolivenolie

4 spsk

lys vineddike

-

salt

-

frikkværnet peber

Trin for trin

  1. Skær brødskiverne i store tern (2,5 cm) og tør dem i en varmluftovn i en halv time ved 120°C.

  2. Vask fennikel, tomat og agurk grundigt og skær dem i større stykker, som kan gå i røret på foodprocessortilbehøret.

  3. Montér foodpressortilbehøret på KitchenAid mikseren med den ternskiven og bladet isat. Sæt en skål under tilbehøret.

  4. Indstil mikseren på hastighed 3 og kom grøntsagsstykkerne i ét efter ét. Tryk forsigtigt med madskubberen.

  5. Kom 4 spsk. olie, 4 spsk. vineddike, 1/2 tsk. salt og friskkværnet sort peber i en mellemstor skål. Pisk det med en gaffel til saltet er opløst.

  6. Kom brødternene i skålet med grøntsagsternene sammen med basilikumbladene og dryp dressingen over under omrøring. Lad salaten trække i mindst 15 minutter før servering.

  7. Små mozzarellastykker og 1 spsk. kapers kan sætte prikken over i'et på denne overraskende friske salat.