Pikant pannacotta med gulerod og kokosmælk
Få masser af sjov ud af at servere denne spændende vegetariske forret, som ved første øjekast ligner en dessert!
Redskaber
Ingredienser
Servering
50 ml
kokosmælk
75 ml
mælk
75 g
babygulerødder
35 g
skrællet kokosnød
5 g
husblas
1/2
limesaft
10 g
frisk koriander
2 spsk
solsikkeolie
-
havsalt
Trin for trin
Kom kokosmælk, almindelig mælk, salt og peber i en skål og varm det i mikrobølgeovnen uden at bringe det i kog.
Læg husblassen i blød i lidt koldt vand i et par minutter. Vrid den og tilføj varm væske for at opløse den.
Hæld blandingen i silikoneforme og sæt dem i fryseren, til den stivner.
Vask og skræl gulerødderne for at fjerne alle jordrester.
Montér foodpressortilbehøret på KitchenAid mikseren med den vendbare riveplade isat. Sæt en skål under tilbehøret.
Sæt en mellemstor skål under tilbehøret til opsamling af de revne grøntsager og indstil mikseren på hastighed 4. Kom gulerødderne i foodprocessoren én efter én og skub blidt med madskubberen. Tilføj kokosnød og riv den ved at trykke forsigtigt med madskubberen. Smag til med limesaft, 2 spsk. olie, 1 knsps. salt og hakket koriander. Når panacottaen er stivnet, vendes den ud af formene og serveres på et lag gulerødder med dressing.
For hvid? Tilføj ekstra farve og smag med 1 tsk. grøn karry, som tilsættes mælken, når den varmes op.