Skip the navigation

Risotto med butternut squash

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Butternut risotto

Denne risotto med butternut squash er fyldt med smag – det er comfort food for hele familien.

Duration
I alt1h5
Prep20min
Madlavning45min

Redskaber

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Servering

1,5 spsk

olivenolie

1/4

butternut squash

50 g

chorizo

1/2

rød chili

1/2

løg

1/2 fed

hvidløg

250 g

risotto-ris

75 ml

hvidvin

750 ml

grønsagsbouillon

1/2 spsk

smør

5 blade

salvie

1/2

sort peber

1/2 tsk

salt

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skræl og skær butternut squashen i terninger.

  2. Læg butternut squashen på en bageplade med bagepapir, stænk med 2 spsk. olivenolie, og bag i ovnen i 20 minutter, indtil de er bløde.

  3. Skær chorizoen i skiver, og steg i en stor, dyb gryde med 1 spsk. olivenolie. Stil chorizoen væk, men bevar så meget fedt som muligt i gryden. 

  4. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint. Kom dem ned i chorizo-olien, og steg dem i 3 minutter. Rør risottorisene i. 

  5. Hæld vinen i, og lad risene absorbere den helt. Kog risottoen, og lad den simre langsomt ved at tilsætte 150 ml grøntsagsbouillon ad gangen. Rør af og til, og sørg for, at risottoen absorberer væsken, inden du tilsætter mere.

  6. Kom den afkølede butternut squash i foodprocessoren monteret med multifunktionskniven i rustfrit stål. Blend ved hastighed 2, indtil blandingen er jævn, men stadig indeholder klumper.

  7. Stir the butternut squash, chorizo, butter, pine nuts and sage through the rice. Season with salt and pepper.