Risotto med butternut squash
Denne risotto med butternut squash er fyldt med smag – det er comfort food for hele familien.
Redskaber
Ingredienser
Servering
1,5 spsk
olivenolie
1/4
butternut squash
50 g
chorizo
1/2
rød chili
1/2
løg
1/2 fed
hvidløg
250 g
risotto-ris
75 ml
hvidvin
750 ml
grønsagsbouillon
1/2 spsk
smør
5 blade
salvie
1/2
sort peber
1/2 tsk
salt
Trin for trin
Forvarm ovnen til 200 °C. Skræl og skær butternut squashen i terninger.
Læg butternut squashen på en bageplade med bagepapir, stænk med 2 spsk. olivenolie, og bag i ovnen i 20 minutter, indtil de er bløde.
Skær chorizoen i skiver, og steg i en stor, dyb gryde med 1 spsk. olivenolie. Stil chorizoen væk, men bevar så meget fedt som muligt i gryden.
Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint. Kom dem ned i chorizo-olien, og steg dem i 3 minutter. Rør risottorisene i.
Hæld vinen i, og lad risene absorbere den helt. Kog risottoen, og lad den simre langsomt ved at tilsætte 150 ml grøntsagsbouillon ad gangen. Rør af og til, og sørg for, at risottoen absorberer væsken, inden du tilsætter mere.
Kom den afkølede butternut squash i foodprocessoren monteret med multifunktionskniven i rustfrit stål. Blend ved hastighed 2, indtil blandingen er jævn, men stadig indeholder klumper.
Stir the butternut squash, chorizo, butter, pine nuts and sage through the rice. Season with salt and pepper.