Forrige side
Børn & Familie

Rugbrød med rosiner og hasselnødder

Start madlavningen

Oplysninger

7

Ingredienser

4

Trin

Tid

95'

Forberedelse

35'

Tilberedelse

130'

Total

Ingredienser

  • 350 ghvidt mel
  • 100 grugmel
  • 10 gtørgær
  • 5 gsalt
  • 300 mlvarmt vand (ca. 40 grader)
  • 80 grosiner
  • 40 ghasselnødder, hakkede
Det er tid
  • Trin 1

    Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand, hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Tilsæt de 2 typer mel, gær og salt i brødskålen. Sæt brødskålen på KitchenAid-køkkenmaskinen. Sæt dejkrogen i, og lås hovedet på plads. Drej køkkenmaskinen til hastighed 2, og bland i 30 sekunder for at kombinere de tørre ingredienser. Tilsæt langsomt varmt vand. Lad køkkenmaskinen ælte ingredienserne i 2 minutter. Tilsæt rosiner og hakkede hasselnødder, og ælt ved hastighed 2 i 8 minutter. Fjern dejen fra krogen, og fjern brødskålen. Drys toppen af dejen med lidt mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen i mel, og sæt derefter låget på skålen. Lad dejen hæve i 60 minutter.

  • Trin 2

    Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og placer den på en overflade med mel. Ælt dejen manuelt ved at stække og folde den kontinuerligt i 3 minutter. Dan en bold ved at samle den ene ende af dejen og strække den, og derefter folde den ind midt i dejen, som om du folder en kuvert. Fortsæt, indtil dejen danner et rundt brød. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund.

  • Trin 3

    Dæk brødskålens låg med bagepapir. Læg dejen på låget, og dæk den til med brødskålen. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  • Trin 4

    Forvarm ovnen til 230 grader, mens dejen hæver for anden gang. Sæt brødskålen i ovnen. Bages i 30 minutter. Fjern derefter forsigtigt brødskålen med grydelapper, og fortsæt bagningen i 5 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.

Vores mest beundrede retter

Del glæden med disse efterprøvede opskrifter. Må vi friste dig med en dejlig smagsoplevelse? Du vil elske det tilfredse smil på dine middagsgæsters ansigter næsten lige så meget som smagen.

Mango og basilikumsorbet

Denne bløde, fyldige mangosorbet har en cremet konsistens som is, men uden æg og mælk.

  • 30' Forberedelse
  • 5' Tilberedelse

Gratinerede pastasnegle med ricotta og salvie

En usædvanlig og meget koreografisk opskrift, som er ideel til en let frokost med familie og venner.

  • 45' Forberedelse
  • 30' Tilberedelse

Melon, granatæble og fetasalat

Frisk er det ord, som bedst beskriver denne salat, og den får ekstra smag af den cremede og salte fetaost.

  • 15' Forberedelse

Rugbrød med rosiner og hasselnødder

Trin 1

Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand, hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Tilsæt de 2 typer mel, gær og salt i brødskålen. Sæt brødskålen på KitchenAid-køkkenmaskinen. Sæt dejkrogen i, og lås hovedet på plads. Drej køkkenmaskinen til hastighed 2, og bland i 30 sekunder for at kombinere de tørre ingredienser. Tilsæt langsomt varmt vand. Lad køkkenmaskinen ælte ingredienserne i 2 minutter. Tilsæt rosiner og hakkede hasselnødder, og ælt ved hastighed 2 i 8 minutter. Fjern dejen fra krogen, og fjern brødskålen. Drys toppen af dejen med lidt mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen i mel, og sæt derefter låget på skålen. Lad dejen hæve i 60 minutter.

Trin 2

Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og placer den på en overflade med mel. Ælt dejen manuelt ved at stække og folde den kontinuerligt i 3 minutter. Dan en bold ved at samle den ene ende af dejen og strække den, og derefter folde den ind midt i dejen, som om du folder en kuvert. Fortsæt, indtil dejen danner et rundt brød. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund.

Trin 3

Dæk brødskålens låg med bagepapir. Læg dejen på låget, og dæk den til med brødskålen. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

Trin 4

Forvarm ovnen til 230 grader, mens dejen hæver for anden gang. Sæt brødskålen i ovnen. Bages i 30 minutter. Fjern derefter forsigtigt brødskålen med grydelapper, og fortsæt bagningen i 5 minutter mere, eller indtil skorpen er dyb gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.