Skip the navigation

Sachertorte

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Sachertorte

Denne overdådige chokoladekage er verdensberømt af alle de rigtige grunde!

Duration
I alt1h20
Prep40min
Madlavning40min

Redskaber

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Servering

150 g

flormelis

325 g

smør i tern

9

æg

200 g

mørk chokolade, smeltet

210 g

hvidt mel

50 g

strøsukker

225 g

mørk chokolade, hakket

2 spsk

majssirup

Trin for trin

  1. Hæld flormelis og 225 g smør i en skål, bland det sammen ved lav hastighed i begyndelsen, og øg efterhånden til høj hastighed, indtil blandingen ser lys og luftig ud.

  2. Tilsæt 9 æggeblommer, én ad gangen. Bland, indtil alle æggeblommerne er indarbejdet. Tilsæt den smeltede chokolade og mel, og bland, indtil det er blandet godt sammen.

  3. Bland æggehviderne og strøsukker ved høj hastighed, indtil der dannes stive toppe. Vend æggehviderne i chokoladedejen.

  4. Hæld kagedejen i en springform med bagepapir, og bag den i 40 minutter ved 170 °C. Lad den køle af på en bagerist. Når kagen er kølet af, skæres den igennem på tværs, og abrikosmarmelade smøres på begge halvdele. Anbring den øverste halvdel oven på den anden igen.

  5. Put chokolade og 100 g smør i en skål, der tåler mikrobølgeovn, og smelt det. Rør majssirup i.

  6. Hæld chokoladeglasuren over kagen, og fordel den, indtil alle sider er helt dækket. Top med hakkede nødder, og lad kagen sætte sig ved stuetemperatur.