Skip the navigation

Spaghetti med blæksprutte og reje-ragout

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Spaghetti with cuttlefish and shrimps ragout

Det er sjovt at lave spaghetti med spaghetti-pressen! Og skønt at spise den bagefter med en udsøgt fiskesauce.

Duration
I alt1h5
Prep50min
Madlavning15min

Redskaber

PastaPressPastaPress
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

150 g

hvedemel

1 mellemstore

æg

250 g

blæksprutte

150 g

rejehaler med skal

80 g

knuste, hakkede tomater

1/2 glas

hvidvin

10 g

basilikum

1/2

hakket løg

2 spsk

ekstra jomfruolivenolie

-

salt

-

friskkværnet peber

Trin for trin

  1. Brun løgene i olie på en pande, tilføj blæksprutte og vin, og lad vinen fordampe. Tilføj hakkede tomater, salt og peber. Skru ned for varmen, og lad retten simre i 15 minutter.

  2. Kom æg, mel og salt i mikserskålen, mens saucen simrer. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.

  3. Tag dejen op af skålen og del den i stykker på størrelse med valnødder.

  4. Montér pastapressen på mikseren med spaghettipladen isat. Indstil mikseren på hastighed 8-10 afhængigt af, hvor fugtig dejen er.

  5. Kom dejklumperne på størrelse med en valnød i maskinen og brug derefter svingarmen til at skære pastaen over i den ønskede længde.

  6. Læg spaghettien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.

  7. Mens pastaen tørrer, føjes rejerne til saucen. Skru ned for varmen og lad den simre i 3 minutter.

  8. Kog spaghettien i letsaltet vand, lad den dryppe godt af og hæld den op i panden med saucen.

  9. Rør godt rundt i 1 minuts tid og hæld retten op på 4 tallerkener sammen med rucolasalat. Drys lidt friskrevet citronskal over før serveringen.