Tacos med pulled chicken og guacamole
Saftig, velsmagende pulled chicken serveret i tortillaer og toppet med hjemmelavet guacamole.
Redskaber
Ingredienser
Servering
1 tsk
chilipulver
1 spsk
oregano
1 tsk
løgpulver
1 spsk
paprika
1 tsk
spidskommen
1 spsk
hvidløgspulver til kylling
1/2 tsk
salt til kylling
4
kyllingebrystfiléter
100 ml
hønsebouillon
2 spsk
olivenolie
8
små tortillaer
1/2
rødløg skåret i halve ringe
2+3 spsk til guacamolen
koriander
2 spsk
chili-mayonnaise
2 spsk
mexikansk salsa
3
modne avocadoer
1/2
lille løg
1
romatomat
1
lime
1/2 tsk
salt til guacamolen
1 tsk
hvidløgspulver til guacamolen
Trin for trin
Tilbered krydderierne ved at blande alle ingredienserne sammen.
Dyp kyllingebrystfileterne godt i krydderierne.
Læg dem på en varm pande, og steg dem på begge sider i ca. 1 minut. Tilsæt hønsebouillon, læg låg på panden, og tilbered kyllingen i ca. 12 minutter.
Tag kyllingen af panden (hæld ikke væsken ud), og læg den i en skål på køkkenmaskinen udstyret med fladpiskeren. Sæt hastigheden på 2, og riv kyllingen.
Når kyllingen er revet, tilsættes den resterende væske fra panden, og der blandes i 30 sekunder ved omrøringshastighed.
Skær avocadoerne i halve, og fjern stenene. Med en kniv laver du forsigtige tværsnit i avocadokødet. Skrab avocadokødet ud i skålen på køkkenmaskinen udstyret med fladpiskeren.
Skræl løget, skær det i tern, og kom det i skålen.
Skær tomaten i halve, og fjern frøene. Skær tomaten i tern, og hæld dem i skålen.
Tilsæt hakket koriander, saft fra 1 lime, salt og hvidløgspulver.
Sæt hastigheden på 2, og bland i ca. et minut - bland ikke for meget, da guacamolen stadig skal have en klumpet tekstur.
Fyld dine tortillaer med guacamole, revet kylling, og slut af med rødløg, koriander og saucer.