Skip the navigation

Vegansk kanel-græskartærte

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
pumpkin_pie_eoy_header_image_1600x640_vip_header_image.jpg

En sød og krydret vegansk lækkerbisken lavet fra bunden. Si og riv dine ingredienser med tilbehør til køkkenmaskinen. Prøv det.

Duration
I alt2h
Prep40min
Madlavning1h20

Redskaber

StandMixerStandMixer
SifterSifter
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingredienser

Servering

150 g

mandelmel

90 g

hvidt mel

1 tsk

salt

1 spsk

strøsukker

1

'høræg' (1 spsk. stødt hørfrø + 3 spsk. vand)

6 spsk

vand

650 g

rå græskar

150 g

silketofu

180 ml

ahornsirup

1 spsk

vaniljeekstrakt

60 g

mandelsmør

15 g

majsstivelse

græskarkrydderi (blanding af kanel, ingefær, muskatnød og stødt nellike)

150 g

pekannødder

100 g

brun farin

Trin for trin

  1. Læg 650 g rå, halverede græskar på en bageplade. Rist dem i 20 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C, eller indtil en kniv let kan skære igennem. Lad myslien køle helt af.

  2. Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Sigt 150 g mandelmel*, 90 g hvidt mel, ½ tsk. salt, 1 spsk. strøsukker i en stor skål. (*For at lave mandelmel: Tilsæt 150 g blancherede mandler i K400-blenderen, og bland på hastighed 5, indtil mandlerne er helt pulveriserede.)

  3. Tilsæt høræg (1 spsk. stødt hørfrø + 3 spsk. vand og bland det i en lille skål for at lave "høræg". Vent med at bruge det, indtil teksturen er klistret) og 4 spsk. vand til skålen. Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 4, indtil det bliver en dej.

  4. Rul dejen ud på en melet overflade, læg den i en tærteform, krep kanterne, og blindbag i 15 minutter i en forvarmet ovn på 175 °C.

  5. Fastgør purépresseren til køkkenmaskinen, og sæt den på hastighed 4. Put det ristede græskar ned i presseren, og saml puréen i en skål.

  6. Kom 150 g silketofu og 60 g mandelsmør i en køkkenmaskine med trådpiskeris, og blend ved hastighed 4, indtil det er godt blandet.

  7. Tilsæt 180 ml ahornsirup, 1 spsk. vaniljeekstrakt, 15 g majsstivelse, ½ tsk. salt, græskarkrydderi (blanding af kanel, ingefær, muskatnød og stødt nellike) til fyldet, og bland i 2 minutter ved hastighed 4.

  8. Hæld fyldet i den forbagte tærtedej, og bank den let mod køkkenbordet for at fjerne luftbobler. Bag i 45 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C, indtil tærten er færdig, men stadig let blævrende i midten.

  9. Hæld 100 g brun farin og 2 spsk. vand i en gryde over mellemhøj varme, og vent, til karamellen bobler. Tilsæt 150 g pekannødder, og rør rundt, indtil de er karamelliserede og ristede.

  10. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.

  11. Fastgør Fresh Prep-snitterne/riveren med det grove rivejern til køkkenmaskinen. Sæt på hastighed 4, og før pekannødderne gennem rivejernet.

  12. Læg en stor portion af de hakkede, karamelliserede pekannødder oven på tærten – prøv at ramme en tykkelse på ca. 1 cm for at få den perfekte højde og struktur. Til servering kan du prøve et dekadent drys saltkaramel eller en tyk karamelsauce.