Skip the navigation

Hvorfor piskes mine æggehvider ikke stive?

Hvis du pisker æggehvider på din køkkenmaskine, og det ikke virker, kan der være et par grunde til, at det sker. Se vores råd ...

Køkkenmaskiner bruges ofte til hurtigt og nemt at piske æggehvider. Hvis det tilsyneladende ikke virker med din, så tag det roligt. Her er nogle tips og ting, du kan prøve.

Tjek mængden af æg

Det anbefales at have æggehvider fra eller flere æg i skålen, når du pisker. Hvis dine æg er små, eller du kun har to æg, hjælper det at starte med fladpiskeren og piske æggehviderne på hastighed 10, indtil de skummer. Når de skummer, er der nok til at skifte til trådpiskeriset for at afslutte.

Tips til piskning af æggehvider:

  • Nye æggehvider, som har stuetemperatur, piskes hurtigere end gamle, kolde æg.

  • Sørg for, at den skål, du skal piske æggehviderne i, er fri for eventuelle fedtrester.

  • Sørg for, at der ikke er æggeblomme i æggehviderne. Æggeblommer har et meget højt indhold af fedt, hvilket hindrer piskningen.

  • Vinstenssyre er et syreholdigt pulver, der udvindes under vinfremstilling. Det bruges til at stabilisere æggehvideskum og øge deres varmetolerance. Det forhindrer også, at sukkersirup krystalliserer og kombineres med natron til at fremstille bagepulver. Det lugter ikke og har en let saltholdig/syrlig smag. En tommelfingerregel er 1/8 tsk. pr. æggehvide. Til marengs skal du bruge 1/8 tsk. for hver to æggehvider. Bemærk: Vinstenssyre har en holdbarhed på et år.

BEMÆRK: Alle vores køkkenmaskiner leveres med et stålpiskeris, som er perfekt til piskning af æggehvider.

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno