Skip the navigation
Ofte stillede spørgsmål>Kaffemaskiner>Hvad er forskellen på de fire filterkurve?
hero-banner-1600x470-faq
Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på de fire filterkurve?

Der er fire forskellige typer filterkurve, du kan bruge til din KitchenAid-espressomaskine. Her er alt, hvad du har brug for at vide...

Portafilteret er enheden med et håndtag, som din espressomaskine pumper vand i. Portafilterkurven, som indeholder kværnet kaffe, sidder inden i. Vandet løber ned i filterkurven, gennem den malede kaffe og ned i din kop. I KitchenAid-espressomaskinen er kurvene specielt designet til at bruges ved det høje tryk, der skabes af den italienske 15 bar-pumpe, med bønner malet specielt til espresso. Der er fire forskellige typer filterkurve: Et eller to shots, en enkeltvægs- eller dobbeltvægskonstruktion.

Vælg størrelsen på din portafilterkurv

Størrelsen på den kaffefilterkurv, du vælger, afhænger af, hvilken type espresso du er i humør til. Hvis du drikker ren espresso, skal du sandsynligvis vælge en kurv til ét shot. Hvis du har lyst til en cappuccino eller en latte, kan de laves enten med et eller nogle gange med dobbelt shot, med dampet mælk og mælkeskum ovenpå. Flat white er traditionelt fremstillet med en kurv med dobbelt shot.

Derefter skal du vælge mellem en kurv med enkeltvægs- eller dobbeltvægskonstruktion.

Skal jeg vælge en filterkurv med dobbelt- eller enkeltvægskonstruktion?

Lige meget om det er enkelt eller dobbelt shot, kan du vælge mellem kurve med dobbeltvægskonstruktion (eller tryksatte) og kurve med enkeltvægskonstruktion (ikke tryksat). Dit valg afhænger af, hvor meget kontrol du ønsker under bryggeprocessen. Sådan fungerer det:

  1. Kurve med dobbeltvægskonstruktion - bedre for begyndere

De har den sædvanlige netbase plus en sekundær "væg", der fungerer som holdeområde med et lille hul i bunden. Der opbygges ekstra tryk, så kaffen tvinges gennem dette hul, hvilket sikrer, at vandet finder vej gennem al den malede kaffe. Det betyder, at selv formalet kaffe, en mindre præcis maling eller en lettere ujævn stampning stadig kan give dig god udtrækning og en dejlig kop espresso hver gang.

  1. Kurve med enkeltvægskonstruktion - ekspertens foretrukne

Uden den sekundære væg er det eneste, er det kun den malede kaffe og stampningen, der skaber trykket under brygningen – så det er vigtigt at være præcis med begge dele. Denne type filterkurv giver mere kontrol. Du kan eksperimentere for at finde den bedste kværn til din maskine og dine bønner, så du får den mest fyldige smag og konsistens. Men selv hvis du er nybegynder, kan du prøve med denne kurv. Du vil snart få styr på det.

Her er vores praktiske vejledning til, hvor meget formalet kaffe du skal putte i din filterkurv:

Filtertype Shot Dosis (gram) Bruges til
Enkeltvægskonstruktion 1 shot 10-12 Friskmalet kaffe med hele kaffebønner
Enkeltvægskonstruktion 2 shots 18-20 Friskmalet kaffe med hele kaffebønner
Dobbeltvæg 1 shots 10-12 Formalet kaffe
Dobbeltvæg 2 shots 18-20 Formalet kaffe

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno