Skip the navigation

Hvad er den bedste måde at lave is på?

Hjemmelavet is får alle til at smile. Se her, hvor nemt det er med vores KitchenAid-skål til isfremstilling ...

Alle, isfans vil elske vores skål til isfremstilling. Hvis du vil lave is derhjemme, kan du nemt gøre det med dette redskab. Her er vores tips:

Før du bruger skålen, skal du sætte fryseren til den koldeste indstilling. Opbevar fryseskålen i fryseren i mindst 15 timer.

Tilbered derefter isblandingen på forhånd. Du får det bedste og et hurtigere resultat ved at afkøle isblandingen i køleskabet på forhånd.

Sådan laver du is i skålen til isfremstilling:

  1. Saml den iskolde fryseskål fra fryseren, omrøreren og drivenheden.
  2. Indstil køkkenmaskinen til "STIR"-hastighed, og hæld derefter gradvist isblandingen i fryseskålen, mens maskinen kører (VIGTIGT: Hvis du hælder blandingen i fryseskålen, før du starter køkkenmaskinen, kan blandingen fryse for tidligt og dermed låse omrøreren).
  3. Bland i 20-30 minutter, eller til den ønskede konsistens er opnået. Tilsæt faste ingredienser som frugt, nødder, slik eller chokoladestykker, efter ca. 12-15 minutters blanding.
  4. Fjern omrøreren og fryseskålen, og brug en gummispatel eller en ske af plast eller træ til at overføre isen til dessertskåle, så den kan spises med det samme, eller til en lufttæt beholder til opbevaring. Opbevar ikke is i fryseskålen i fryseren. Hvis du lirker hård is ud af fryseskålen med redskaber af metal, kan det beskadige fryseskålen.

Hvordan kan du bedst lide din is – blød eller hård?

Når du bruger skålen til isfremstilling, får du en is med blød konsistens. Til dem, der foretrækker en fastere konsistens, skal isen opbevares i en flad, lufttæt beholder i fryseren i 2-4 timer.

BEMÆRK: Hvis omrøreren begynder at glide og lave en klikkende lyd, er det tegn på, at isen er færdig. Velbekomme!

Besøg vores opskriftsside her for at få inspiration til forskellige smagsoplevelser

Var denne artikel nyttig?

yesno