Skip the navigation

Hvad kan jeg lave med en køkkenmaskine?

Med en KitchenAid-køkkenmaskine får du hjælp til alverdens kreationer. Hvis du spekulerer på, hvordan du får mest muligt ud af din køkkenmaskine, så tag et kig på vores tips og idéer.

Der er uendeligt mange opskrifter, du kan bruge din KitchenAid-køkkenmaskine til, og du kan også spare masser af tid og kræfter med en håndmixer.

En guide til at komme i gang 0

Hvis du er i gang med at lære din køkkenmaskine at kende og gerne vil have en introduktion, så besøg vores startvejledning til køkkenmaskiner

Bliv inspireret af opskrifter

Du kan finde masser af inspiration til, hvad du skal lave, ved at besøge vores side med opskrifter.

Tips til køkkenmaskiner

Her er vores tips til de bedste kreationer i en køkkenmaskine:

Overvej at justere timingen

Vær opmærksom på timingen, da køkkenmaskinen blander hurtigere og mere grundigt end de fleste andre elektriske køkkenmaskiner. Derfor skal blandetiden i de fleste opskrifter justeres for at undgå overpiskning. Du finder frem til den ideelle pisketid ved at observere dejen og kun piske, indtil den har den ønskede konsistens som beskrevet i din opskrift, f.eks. "jævn og cremet".

Sådan tilsætter du ingredienser til køkkenmaskinen

Den standardmetode, der skal følges ved blanding af dej, især kage- og småkagedej, er at tilføje:

1/3 tørre ingredienser, 1/2 flydende ingredienser, 1/3 tørre ingredienser, 1/2 flydende ingredienser, 1/3 tørre ingredienser.

Brug hastighed 1, indtil ingredienserne er blandet, og øg derefter gradvist til den ønskede hastighed.

Kom altid ingredienserne så tæt på siden af skålen som muligt, ikke direkte ind i piskeren, når den kører.

Du kan sætte stænkskærmen (plastskærmen) oven på skålen, så du nemt kan tilsætte ingredienserne.

Hastighed til kageblandinger

Ved tilberedning af kageblandinger skal du bruge hastighed 4 til medium hastighed og derefter hastighed 6 til høj hastighed. For at opnå de bedste resultater skal du blande i så lang tid, der er angivet på pakken, eller indtil du kan se, at blandingen har opnået den ønskede konsistens.

Tilsæt nødder, rosiner eller kandiseret frugt

Faste ingredienser bør foldes ind i løbet af de sidste par sekunder af blandingen ved hastighed 1.

Sørg for, at dejen er tyk nok, til at frugt eller nødder ikke synker til bunds i bageformen under bagningen.

Klæbrig frugt bør vendes i lidt mel, hvilket giver en bedre fordeling i dejen.

Sådan tilsætter du flydende ingredienser eller blandinger

Blandinger, der indeholder store mængder flydende ingredienser, bør blandes ved lavere hastigheder for at undgå stænk.

Øg først hastigheden, når blandingen er tyknet.

Æltning af gærdej

Brug altid dejkrogen til at blande og ælte gærdej.

Brug hastighed 2 til at blande eller ælte gærdej – da der ved brug af en anden hastighed kan opstå fejl på enheden.

Til 4,3 l skåle må der ikke anvendes opskrifter, der kræver mere end 900 g hvidt mel eller 800 g fuldkornsmel.

Til 4,8 l skåle må der ikke anvendes opskrifter, der kræver mere end 1 kg hvidt mel eller 800 g fuldkornsmel.

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno