Start>Support> Ofte stillede spørgsmål
Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hvordan laver jeg ravioli med raviolivalsen?

Fra den rigtige konsistens til pastapladernes størrelse – find tips til, hvordan du bruger raviolivalsen til din køkkenmaskine.

Hvis du har raviolivalsen til din køkkenmaskine, kan du her få nogle tips til, hvordan du bruger den:

Lav den bedste pastadej

En god pastadej skal være fast og let at røre ved, men også smidig. Den må hverken klistre fast til fingrene eller smuldre og falde fra hinanden.

Mange faktorer såsom fugtighed, det anvendte melmærke og æggenes størrelse kan påvirke dejens konsistens. For at teste, om dejen er ensartet, skal du klemme en lille smule dej sammen efter blanding. Hvis dejen bliver sammen uden at klistre fast på fingrene, er den i orden.

Hvis dejen virker for tør, skal du tilsætte en lille mængde vand for at opnå den korrekte konsistens. Gentag foldningen og ælteprocessen.

  • Hvis dejen virker for våd, skal du tilsætte en lille smule mel for at opnå den korrekte konsistens. Gentag foldningen og ælteprocessen.

Sådan tilbereder du pastaplader

Du kan lave dine pastaplader på to måder:

1. Med pladevalsen

For at opnå det bedste resultat skal pladevalsen anvendes til tilberedning af pastaplader.

  • En pladevalseindstilling på 4 eller 5 på pastapladevalsen anbefales.
  • Hvis de rulles tyndere, kan raviolierne gå i stykker, når de fyldes.

Bredde: Pastaplader skal have den fulde bredde af raviolivalsen (også hele bredden af pastapladevalsen), 13,75 cm, for at sikre, at de yderste rækker af lommerne forsegles korrekt.

Firkantede ender: Det er nyttigt at skære enderne af pastapladerne, før de foldes på midten for at lave ravioli. Det skyldes, at hvis den ene eller begge ender er skrå, vil enderne på raviolierne ikke kunne forsegles.

Konsistens: Sørg for, at dejen er fast og let at røre ved.

  • For klæbrig dej kan blive revet i stykker under tilberedningen med raviolivalsen.
  • For tør dej forsegler ikke raviolien, og kanterne kan blive fanget af siderne på raviolivalsen og gå i stykker.

Hvis dejen duppes med mel på ydersiden, før den køres gennem raviolivalsen, kommer pastaen meget nemmere igennem

Størrelse på raviolien: Raviolivalsen producerer tre raviolier ad gangen (på tværs). Raviolivalse

  • Der er et lille stykke perforeret dej, som skal fjernes mellem raviolierne for at adskille dem.
  • De er firkantede, så firkanterne måler ca. 3 cm på hver side.

2. Tilberedning af pastaplader i hånden

Hvis du ikke har en pastapladevalse, kan du lave pastaplader i hånden.

  • Pastaplader skal rulles ud til en tykkelse på 1,56 mm og en bredde på 13,75 cm for at passere igennem raviolivalsen.
  • Se flere tips i afsnittet ovenfor.

Tips til tilberedning og opbevaring af ravioli

  • Adskilte raviolier kan tilberedes med det samme. Kog i 5,7 l saltet vand, indtil raviolierne er al dente eller lidt fast i biddet, ca. 3-4 minutter.
  • Adskilte raviolier kan opbevares i køleskabet natten over. Ved længere opbevaring skal ravioli fryses individuelt på en bageplade. Opbevares derefter i fryseren i en forseglet beholder.
Var denne artikel nyttig?
top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.