Skip the navigation
hero-banner-1600x470-faq
Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor lækker min køkkenmaskine olie?

Er du bekymret for, om din KitchenAid-køkkenmaskine har lækket noget olie? Hvis du oplever dette, kan du se, hvad du skal gøre her ...

I en KitchenAid-køkkenmaskines levetid vil du af og til kunne bemærke følgende:

  • et par dråber olie i bunden af skålen
  • olie drypper fra piskerisets aksel
  • der lækker olie fra låsegrebet eller hastighedsstyringshullerne på en køkkenmaskine, der er blevet vendt om på siden under forsendelse eller opbevaring.

Årsagen til dette er, at køkkenmaskinen er fyldt med tilstrækkelig fast smørelse til at holde hele køkkenmaskinens levetid. Når køkkenmaskinen anvendes, fordeles fedtet rundt om tandhjulene for at smøre dem. Med tiden kan noget olie udskilles fra det faste smørelse og vil naturligt falde til det laveste punkt i motorhovedet – hvilket er lige over piskerisets aksel, hvis køkkenmaskinen står oprejst, eller i hullerne til hastighedsstyringen eller låsegrebet, hvis køkkenmaskinen ligger på siden.

Det er mere sandsynligt, at det sker i varmt vejr, og hvis køkkenmaskinen ikke bruges ret ofte. Hvis du bruger køkkenmaskinen regelmæssigt, kan det forhindre, at det sker ... så kom i gang med at planlægge din næste lækre kreation!

Sådan forhindrer du, at der lækker olie fra køkkenmaskinen

Her er nogle tips til, hvordan du forhindrer olie i at lække fra en KitchenAid-køkkenmaskine: Tænd for køkkenmaskinen en gang imellem, uden at der er ingredienser i skålen.

  • Hvis du ikke har brugt køkkenmaskinen i et stykke tid, kan du sætte den til hastighed 10 og lade enheden køre i 2 minutter, før den tages i brug. Efter 2 minutter slukkes køkkenmaskinen, og overskydende olie tørres af omkring akslen.
  • Noget olie kan stænke og komme på tøjet under denne proces, så hvis du har en stænkskærm (plastskærm), kan det hjælpe at sætte den på skålen og dermed reducere sandsynligheden for, at det sker. Hvis du bruger en køkkenmaskine for meget og ikke lader den køle helt af mellem hver brug, kan det også resultere i, at det sker.

Har du stadig problemer?

Hvis ingen af disse metoder fungerer, er den eneste måde at stoppe det på at få køkkenmaskinen efterset (en servicemedarbejder vil fjerne alt gammelt fedt, smøre med nyt fedt og udskifte pakningen). Kontakt vores kundeserviceteam på følgende måde: [Send os en e-mail her](mailto: contact.webshop@kitchenaid.com) ELLER [Ring til os her](tlf.: 0080038104026) – dette er et gratis nummer, og du vil blive betjent på det lokale sprog – åbent mandag til fredag fra kl. 8.00 til 17.00.

Bemærkninger om lækage af fedt

Vær sikker på, at:

  • Fedtet er fødevaregodkendt samt godkendt til tilfældig kontakt med mad, der tilberedes i køkkenmaskinen, selv om det kan misfarve lyse glasurer eller kartoffelmos.
  • Olielækage beskadiger ikke køkkenmaskinen.
  • Det er ikke nødvendigt at fylde olie på køkkenmaskinen som almindelig vedligeholdelse.
  • Medmindre køkkenmaskinen har mistet en forholdsvis stor mængde olie, er det højst sandsynligt ikke noget problem.
  • Hvis køkkenmaskinen lyder "normal" og ikke skurrende, kan du fortsætte med at bruge den.

Hvis du vil downloade eller se produktlitteratur om dit apparat, kan du besøge vores side Brugervejledninger og litteratur her

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno