Skip the navigation

Sådan laver du perfekt mikromælkeskum

Mikroskum er den silkebløde mælkeskum med små, ensartede bobler, som vi forbinder med espressobaserede drikke. Se her, hvordan du gør:

For at få det perfekte mikroskum på din cappuccino, latte macchiato eller anden espressobaseret drik skal du bare øve dig lidt.

Ved hjælp af dampdysen kan du skumme mælken til en tyk og blank "mikroskum", der fylder næsten dobbelt så meget som den oprindelige mængde mælk. Sådan gør du:

  1. Start med kold mælk og en kold beholder (kande)
  2. Tøm dampdysen for at fjerne det overskydende vand eller eventuelle aflejringer
  3. Fyld kanden op til 1 cm under starten af hældetuden
  4. Sænk spidsen af dampdysen lige under mælkeoverfladen, og skum, indtil mælkens rumfang er fordoblet. Dette trin kaldes "lufttilsætning" eller "strækning".
  5. Sørg for, at spidsen af dysen er tæt på mælkens overflade, da den skal trække luft fra mælkens overflade for at producere skummet.
  6. Når mælkens rumfang er fordoblet, skal du sænke dampdysen ned i mælken og vippe kanden for at lave en hvirvelstrøm i mælken, indtil kanden næsten er for varm at holde. Dette trin kaldes "teksturering".
  7. Du skal forsigtigt hvirvle mælken rundt i kanden og banke kanden mod bordpladen for at frigøre eventuelle luftbobler.
  8. Din smukke skummede mælk er klar til kaffen.

Husk at tømme og rense dampdysen, når du er færdig.

Nyd din autentiske espressodrik derhjemme med espressomaskinen fra KitchenAid.

Relaterede ofte stillede spørgsmål

Var denne artikel nyttig?

yesno