Skip the navigation
Ofte stillede spørgsmål>Køkkenmaskiner>Piskeren sidder fast på min køkkenmaskine. Hvad skal jeg gøre?
hero-banner-1600x470-faq
Ofte stillede spørgsmål

Piskeren sidder fast på min køkkenmaskine. Hvad skal jeg gøre?

Hvis dejkrogen, piskeriset eller fladpiskeren sidder fast i din KitchenAid-køkkenmaskine, kan du tage det helt roligt. Her er nogle tip til at fjerne tilbehøret ...

Gør følgende, hvis tilbehør (dejkrog, piskeris eller fladpisker) sidder fast på piskerisets aksel på køkkenmaskinen.

Sidder der mad fast i åbningen?

Der kan ophobes madpartikler inden i piskerisets hulrum, og de kan sætte sig fast på piskerisets aksel, hvilket gør det vanskeligt enten at fjerne piskeriset eller sætte det i piskerisets aksel. Hvis du vasker piskeriset i opvaskemaskinen, skal du sørge for at placere det, så det vender nedad, så der ikke kan komme madpartikler ind i åbningen.

Piskeris bør ikke opbevares på køkkenmaskinen, når den ikke er i brug, da der kan trænge ingredienser ind i piskerisets hulrum, hvorefter de kan hærde, så de blive svære at fjerne.

Du kan dog gøre følgende, hvis dit piskeris sidder fast.

Tip til fjernelse af et piskeris, der sidder fast

Der er et par tricks, du kan bruge til at fjerne et piskeris, der sidder fast.

Brug et varmt omslag:

  1. Læg et vådt, varmt viskestykke rundt om piskerisets aksel i 10 minutter.
  2. Opvarm det igen efter 10 minutter, læg det på igen, og lad det sidde i yderligere 1-2 minutter. Dette vil genopvarme aluminiummet, så det udvider sig. Herefter kan du forsøge at vrikke med piskeriset og fjerne det.

Mineralolie

Hvis piskeriset ikke går af efter brug af et varmt omslag, kan du prøve at påføre en lille mængde mineralolie på piskerisets aksel, over piskeriset og i den rille, hvor piskeriset sidder fast på piskerisets aksel. Lad olien sidde på piskerisets aksel i nogle minutter, og fjern derefter piskeriset. Hvis du ikke har mineralolie, kan du bruge en spray med vegetabilsk olie i stedet for. Hvis du bruger vegetabilsk olie, skal du sørge for at rengøre piskerisets aksel meget grundigt, efter at piskeriset er fjernet, da det ellers kan blive meget klistret over tid.

Når du har fjernet piskeriset

Når piskeriset er taget af, skal du lægge det i blød i varmt sæbevand og rengøre mellemrummene i piskeriset grundigt. Brug et træspyd til at fjerne eventuelle ophobninger af madpartikler eller oxideringsrester. Det kan også være en god ide at påføre en smule mineralolie i piskerisets hulrum, før det sættes tilbage på piskerisets aksel.

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno