Skip the navigation
Ofte stillede spørgsmål>Blendere>Hvordan skal jeg rengøre blenderen?
hero-banner-1600x470-faq
Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal jeg rengøre blenderen?

Din KitchenAid-blender er bygget til at holde, så længe den bruges korrekt og holdes ren. Her kan du se, hvordan du skal rengøre blenderen, hver gang du har brugt den ...

Vores KitchenAid-blendere er meget holdbare. Rengør blenderen og tilbehøret grundigt, hver gang du har brugt den, for at holde det hele i god stand, og få glæde af det i mange år.

BEMÆRK: Nedsænk ikke blenderbasen eller ledningen i vand for at undgå at beskadige blenderen. Hvis du vil undgå at ridse blenderen, skal du ikke bruge slibende rengøringsmidler eller skuresvampe.

Du kan finde vejledning til, hvordan du rengør hver enkel blendermodel fra KitchenAid-serien nedenfor:

Sådan rengøres K400 Artisan-blenderen

 1. Sådan rengøres blenderbasen og ledningen: Blenderen skal tages ud af stikkontakten før rengøring. Tør basen og ledningen af med en varm, fugtig klud, og tør dem af med en blød klud. Tør citruspresserens tandhjulsdel af med en varm, fugtig klud, og tør efter med en blød klud.

 2. Sådan rengøres kanden: Fjern eventuelle rester fra kanden. Fyld halvdelen af kanden med varmt vand, og tilsæt 1 eller 2 dråber opvaskemiddel. Sæt blenderkanden på basen. Drej blenderen fra (O) til selvrensningsikonet (vanddråben). Tryk på start, og vent på, at cyklussen afsluttes. Tag blenderkanden af, hæld indholdet ud, og skyl med varmt vand.

 3. Sådan rengøres i en opvaskemaskine: Tilbehør (f.eks. personlig blenderkande, lille kande, låg, knivdele, låg med midterdæksel, stamper, presser, frugtkødskurv, saftbeholder) må rengøres i den øverste hylde i opvaskemaskinen. Selve blenderkanden må rengøres i den nederste hylde i opvaskemaskinen.

Sådan rengøres K150-blenderen

 1. Sådan rengøres blenderbasen og ledningen: Blenderen skal tages ud af stikkontakten før rengøring. Tør basen og ledningen af med en varm, fugtig klud, og tør dem af med en blød klud. Tør citruspresserens tandhjulsdel af med en varm, fugtig klud, og tør efter med en blød klud.

 2. Sådan rengøres kanden: Fjern eventuelle rester fra kanden. Fyld halvdelen af kanden med varmt vand, og tilsæt 1 eller 2 dråber opvaskemiddel. Sæt blenderkanden på basen. Fastgør låget på blenderkanden, og brug derefter hurtige pulseringer ved høje hastigheder i 30 sekunder. Tag blenderkanden af, hæld indholdet ud, og skyl med varmt vand.

 3. Sådan rengøres i en opvaskemaskine: Tilbehør (f.eks. personlig blenderkande, lille kande, låg, knivdele, låg med midterdæksel, stamper, presser, frugtkødskurv, saftbeholder) må rengøres i den øverste hylde i opvaskemaskinen. Selve blenderkanden må rengøres i den nederste hylde i opvaskemaskinen.

Sådan rengøres High Performance-blenderen

 1. Sådan rengøres kanden: Tøm blenderkanden. Fyld halvdelen af kanden med varmt vand, og tilsæt 1 eller 2 dråber opvaskemiddel. Sæt låget på blenderkanden, og sørg for, at blenderkanden er helt på plads på blenderbasen, og brug hurtige pulseringer ved høje hastigheder i 30 sekunder. Skub START/STOP-knappen for at stoppe. Når kniven holder op med at snurre, skal du hælde sæbevandet ud og skylle blenderkanden med varmt vand.

 2. Sådan rengøres blenderbasen og ledningen: Blenderen skal tages ud af stikkontakten før rengøring. Tør basen og ledningen af med en varm, fugtig klud, og tør efter med en blød klud.

 3. Sådan rengøres den i en opvaskemaskine: Tåler opvaskemaskine (kun øverste hylde): Låg, stamper og ingrediensmålebæger. Tåler opvaskemaskine (kun nederste hylde): Blenderkande. Som alternativ kan du vaske alle delene i hånden med en fugtig klud og varmt sæbevand. Skyl derefter med varmt vand, og tør af med en blød klud.

Sådan rengøres Power Plus blenderen

 1. Sådan rengøres blenderbasen og ledningen: Blenderen skal tages ud af stikkontakten før rengøring. Tør basen og ledningen af med en varm, fugtig klud, og tør efter med en blød klud.

 2. Sådan rengøres kanden: Sørg for at rengøre blenderkanden, låget og ingrediensmålebægeret efter hver brug. Fjern eventuelle rester fra blenderkanden. Fyld halvdelen af blenderkanden med varmt vand, og tilsæt 1 eller 2 dråber flydende opvaskemiddel. Sæt låget på blenderkanden, og sørg for, at blenderkanden er helt på plads på blenderbasen. Indstil drejeskiven på rengøringsprogrammet. Skub Start/stop-knappen op eller ned. Når programmet er færdigt, skal du hælde sæbevandet ud og skylle blenderkanden med varmt vand. Hvis den stadig ikke er helt ren, skal den rengøres med en blød klud eller svamp.

 3. Sådan rengøres den i en opvaskemaskine: Blenderkande, låg, nedstopper med fleksibel kant og ingrediensmålebæger tåler opvaskemaskine. Stamper med fleksibel kant, låg og ingrediensmålebægeret skal placeres øverst i opvaskemaskinen. Hvis du foretrækker det, kan delene også vaskes i hånden med en fugtig klud og varmt sæbevand. Skyl derefter med varmt vand, og tør af med en blød klud.

BEMÆRK: Grebet til håndtaget kan blive siddende på blenderkandens håndtag under rengøring og vask i opvaskemaskine. Om nødvendigt kan du tage grebet til håndtaget af og vaske det separat i opvaskemaskinen og sætte det på igen bagefter.

Sådan rengøres Diamond-blenderen

 1. Sådan rengøres kanden: Fyld halvdelen af blenderkanden med varmt vand, og tilsæt 1 eller 2 dråber opvaskemiddel. Sæt blenderkanden på basen, og fastgør låget med ingredienskoppen. Sæt låget på blenderkanden, tryk på hastighedsindstillingen "1 omrøring", og lad blenderen køre i 5 til 10 sekunder. Tag blenderkanden af, og skyl med varmt vand.

 2. Sådan rengøres blenderbasen og ledningen: Tør basen og ledningen af, og tør touchpad'en, låget og ingredienskoppen af med en varm, fugtig klud, og tør efter med en blød klud.

 3. Sådan rengøres den i en opvaskemaskine: Dele, der tåler opvaskemaskine: Kun kanden. Blenderkanden kan vaskes på nederste hylde i opvaskemaskinen eller i hånden med sæbevand. Skyl og tør af bagefter.

Var denne artikel nyttig?

yesno