Skip the navigation
Start>Blog>Forskellige typer kaffedrikke

Forskellige typer kaffedrikke

Alicia
Rachel Thomas

min read

27.04.2023

white-cup-of-coffee-in-hand.jpg

Lær om de mest elskede og populære typer kaffedrikke, og endnu bedre: Hvordan du selv kan lave dem derhjemme. Bring oplevelsen fra kaffebaren hjem i dit køkken, fra en robust espresso til chokoladedrysset på en hyggelig mokka. Lad os komme i gang...

Typer af kaffedrikke, du kan nyde at lave

De fleste kaffedrikke begynder med den perfekte espresso. Kombiner denne espresso med den type mælk, du ønsker – dampet eller skummet – og lav en lang række fristende opskrifter, der varierer med årstiden.   Lær at mestre espressoen, så kan du nemt lave disse lækre typer kaffedrikke. Hvilken vil du prøve først?

 • Café latte

 • Cappuccino

 • Irish coffee

 • Iskaffe

 • Pumpkin spice latte

 • Latte macchiato 

 • Espresso macchiato 

 • Mocha

 • Americano

Types of coffee drinks to enjoy making

Sådan laver du en espresso derhjemme

Det vigtigste først. For at kunne lave alle disse forskellige kaffedrikke skal du vide, hvordan du tilbereder autentisk espresso med en KitchenAid-espressomaskine. Sådan gør du:

 • fyld vandtanken med rent vand, og tænd for maskinen

 • vandet opvarmes til den korrekte temperatur

 • vælg din filterkurv, og tryk den ind i portafilteret

 • fyld filterkurven med fintmalet espresso

 • tryk på portafilteret for at nivellere espressoen, og tryk den helt ned med stamperen

 • vrid og lås portafilteret på plads

 • vælg dosis – og vupti!

Café latte

Denne kaffedrik bliver som regel blot kaldt ”latte” og er sandsynligvis den mest populære kaffe, der findes. Navnet stammer fra det italienske ord for kaffe med mælk (cafè e latte). Den er lavet af et espressoshot og dampet mælk.

Hvorfor ikke slutte af med lidt latte art i den dejlige mælkeskum for at skabe en ægte caféoplevelse? Vores espressomaskine har en indbygget dampdyse, der er ideel til at lave silkeblødt mikroskum, og du kan hælde den højere og lavere for at skabe former på overfladen.

Cafe Latte

Cappuccino

Cappuccinoen stammer fra Østrig, hvor den blev kaldt en ”kapuziner” på grund af kaffedrikkens farve, der ligner farven på en Capuchin-munks kåbe.

I dag er cappucinoen kendt for sine 3 forskellige lag espresso, dampet mælk og skum, ofte med et drys kakaopulver eller kanel ovenpå. Eller kør amerikansk stil med en aromatiseret sirup som f.eks. hasselnød eller karamel oveni.

capuccino

Irish coffee

Hvis du vil have den perfekte Irish coffee om aftenen, skal du bruge en kop varm espresso, sukker og whisky. Rør det sammen, hæld drikken i et toddyglas, og top med tyk fløde, der ikke er blevet pisket.

Og husk, at selv om du ikke normalt bruger sukker i kaffen, giver sukker fløden opdrift, så den flyder – kendetegnet ved Irish coffee.

irish-coffee@2x

Iskaffe

Iskaffe er sød, kølig, cremet, forfriskende og alt for lækker til at gemme til sommer. Men den er nem at lave forkert. Hvis espressoen er for varm, smelter isen for hurtigt. Hvis den er for kold, opløses sukkeret ikke.

Kom sukkeret i koppen, før du hælder shottet i, tilsæt mælk for at køle espressoen, og tilsæt derefter is, så har du en perfekt iskaffe.

iced-coffee@2x

Pumpkin spice latte

En forholdsvis ny tilføjelse til listen over forskellige kaffedrikke er denne fantastisk hyggelige vintervarmer. Blend glat græskarpuré, espresso, krydderier og mælkeskum – alt sammen med et luksuriøst lag flødeskum ovenpå.

Og den gode nyhed er, at græskarpuré på dåse har fundet vej fra USA til mange europæiske supermarkeder. Helt sikkert værd at føje til dit repertoire.

pmupkin-spice

Latte macchiato

Dette er en latte, hvor espressoen hældes ovenpå for at skabe et mørkt toplag, heraf navnet – hvilket på italiensk betyder ”plettet mælk".

For at lave den skal du i stedet for at tilsætte mælk til espressoen hælde espressoen i den dampede mælk – langsomt, for at få et lækkert kaffelag. Afslut med skum øverst.

Server i et højt glas for at vise dine imponerende lag frem.

latteMachiatto

Espresso macchiato

Adskiller sig fra latte macchiato, da den kun har en eller to skefulde mælkeskum. Espressoen hældes i koppen først, med skummet ovenpå.

Mens latte macchiato har espressostriber i mælken, har espresso macchiato hvide skumstriber gennem espressoen. Hvorfor ikke prøve begge dele af og se, hvad du foretrækker?

espressomachiatto

Mocha

Kan du ikke vælge mellem kaffe og varm kakao? Dette er drikken til dig.

Kaffe og chokolade er det perfekte match. Denne lækre drik kombinerer espresso, dampet mælk og kakao eller varm chokoladepulver.

Hvis du føler dig særligt lækkersulten, kan du tilføje flødeskum og endnu et drys chokolade på toppen. Vi fortjener alle at blive forkælet af og til...

Taille personnalisée – 1@2x

Americano

Historien lyder, at amerikanske soldater udstationeret i Italien under Anden Verdenskrig syntes, at espressoen var for stærk, så de tilføjede vand, og hermed var americanoen født.  

En rigtig americano bør ikke have nogen crema, så tilsæt vand til espressoen, efter at du har tilført shottet, så blandes cremaen i drikken. Men hvis du elsker din crema, så gør det omvendt (også kendt som en Long Black).

americano@2x

Tips til at lave forskellige typer kaffedrikke

Uanset hvilken drik du vælger at lave, vil den smage fantastisk, hvis du: • maler dine egne kaffebønner for at få de friskeste smagsoplevelser, olier og aromaer • får den formalingsstørrelse, der passer til den drik, du laver • opbevarer og holder dine kaffebønner så friske som muligt.   Få det grundlæggende på plads, så er du godt på vej.    Se kaffekværnen >


Udforsk forskellige typer kaffebønner 

Samtidig med at der er mange typer espressobaserede drikke at prøve af, er der også en hel verden af forskellige kaffebønner, ristninger og regioner at prøve. Klimaet og jorden i kaffedyrkningsområderne har en indflydelse på smagsprofilen, da alt fra regn til højde bidrager til smagen. 

Du kan smage forskellen i den endelige drik, lige fra de jord- og urteagtige smage i Asien til afrikanske blomsternoter og chokoladenoter fra Latinamerika.

Du kan nyde den fulde styrke i hver profil med en enkelt kop kaffe, eller du kan finde en dejlig og velafbalanceret blanding, der passer til dine smagsløg. Eksperimentér, og hav det sjovt.    Opdag forskellige typer kaffebønner >

pexels-photo-459270

Alicia

Rachel Thomas

Mum and KitchenAid fan

I’m a busy parent and writer who loves the buzz of creativity — and coffee — to get me through life! I jump straight into new trends and techniques and enjoy sharing my experiences online.