Madlavningstips
27 artikler
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man bager de perfekte cookies? Eller hvordan man laver pasta fra bunden – og andre tips til, hvordan man får det perfekte resultat? Opgrader din viden med vores udvalgte blogindlæg om madlavningstips.
Hvad er crema i kaffe?
Den anses for at være kendetegnet ved en perfekt espresso, men hvad er crema? Og hvorfor er den så eftertragtet? Vi afslører hemmelighederne bag den flygtige, rustfarvede espressoskum, og hvordan man opnår den med en espressomaskine derhjemme.
LÆS MERE3 måder at lave iskolde frugtdrikke denne sommer
Tre lækre isdrinks, du kan servere på grillaftener. Tre superhurtige og nemme opskrifter på kølige mocktails. Og tre tips til, hvordan du bruger en af sommervarmens vigtigste ingredienser – is! Lad din drik stå og køle ned. Eller brug vores køkkenmaskiner, blendere og tilbehør. Og eksperimenter med konsistensen af dine forfriskende islækkerier. Lind, crunchy eller noget der imellem – du bestemmer, hvordan konsistensen skal være.
LÆS MERETips og opskrifter til måltidsforberedelse, så du kan spise godt hele ugen
Har du travlt og knap nok tid til at lave mad? Så kan måltidsforberedelse være noget for dig. Det er enkelt. Du tilbereder måltider på forhånd – normalt i weekenden – og spiser dem senere på ugen. Det er en fantastisk måde at spise frisk og afbalanceret mad på uden det daglige besvær med at lave mad. Ekstra bonus? Du sparer tid, reducerer madspild og behøver aldrig mere at spekulere på, hvad du skal have til aftensmad. Alt, hvad der skal til, er planlægning og en rimelig forberedelsestid. Og selv da behøver det ikke at tage flere timer. Du skal bare arbejde sammen med din KitchenAid-blender, -foodprocessor og -køkkenmaskine for at sætte gang i tingene. Vil du prøve at forberede måltider? Eller blive bedre til det? Her er et par tips og opskrifter til at komme i gang.
LÆS MERESådan skummer og damper du mælk
Klassisk café latte, silkeblød flat white ... skummende cappuccino. Når du laver autentiske kaffedrikke derhjemme, er det en kunst at tilberede mælken rigtigt. Er varm mælk ikke bare varm mælk? Nej. Der er en lille forskel på, hvordan du hhv. skummer og damper mælk for at få en perfekt kaffe med mælk. Hvis du laver kaffe manuelt eller med en espressomaskine og dampdyse, kan du læse videre for at finde ud af, hvordan du gør det som en professionel.
LÆS MERESådan laver du espresso derhjemme
Opdag hemmelighederne bag en af Italiens foretrukne drikkevarer. Espresso er hurtig og tilfredsstillende: Lavet ved at presse meget varmt vand gennem fintmalet kaffe ved højt tryk. Vi lægger bønnerne på bordet og afslører, hvordan du laver den perfekte kop espresso – og hvordan du bedst kan nyde den i dit eget hjem.
LÆS MEREVejledning til portafiltre for espressofans
Portafiltre, der anvendes af baristaer, er enheder af rustfrit stål, der passer perfekt ind i en espressomaskine. Her er alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om portafiltere og filterkurve. Disse små kafferedskaber er nok de vigtigste dele af den højt værdsatte espressomaskine til hjemmet, så lad os lære dem at kende!
LÆS MERESådan maler du kaffebønner derhjemme
Du får med garanti de friskeste smagsoplevelser, olier og aromaer ved at male dine egne kaffebønner. Det er rigtigt! De er sprængfyldt med naturlig godhed og er endnu ikke begyndt at oxidere. Vores guide til, hvordan du maler kaffebønner, viser dig, hvordan du får en perfekt kop friskmalet kaffe med den ideelle konsistens.
LÆS MEREForskellen på flat white og latte
Det er slut med bare at bestille en ”kaffe med mælk”. I dag er der til overflod drikke med mælk på menuen – og de gør det svært for dig at vælge. Ved du f.eks., hvad forskellen på en flat white og en latte er? Lad os se på disse populære kaffedrikke med mælk, som du kan nyde på kaffebaren ... eller hjemme hos dig selv, hvis du har en KitchenAid-espressomaskine.
LÆS MEREForskellige typer kaffebønner
For mange af os er en kop kaffe et beroligende ritual, der er en del af dagens velkendte rytme. Men sådan en kop kaffe indeholder meget mere, end vi lige går og tror. Hvor ofte tænker vi på de bønner, der bruges til at lave koppen? Mens arabica-bønner ofte ender i rampelyset for deres milde smag, er de kun en del af historien. Fra robusta-bønnens markante noter til libericaens særlige karakter har hver bønne sin egen personlighed. Her i dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad der gør disse bønner så specielle, og deler gode råd om, hvordan du får mest muligt ud af dem. Er du klar til en smagsprøve?
LÆS MEREForskellige typer kaffe
Ligesom selve kaffen er udvalget af forskellige typer kaffe og forskellige typer kaffedrikke utroligt rigt og levende. Fra bønnerne til kværnstørrelserne, bryggemetoderne og opskrifterne – der er altid mere at udforske. Du keder dig aldrig som kaffeelsker!
LÆS MERESådan brygger du den perfekte kop te – en ophedet debat
Den perfekte kop te. Enkelt, ikke? Faktisk ikke. Te-entusiaster kan nemlig bruge dage på at diskutere den korrekte måde at brygge te på. Vi har alle vores egne særheder, præferencer og erfaringer, når det kommer til at lave en velsmagende kop te. Vi tager her et kig på vandet, tebladene, vandets temperatur, elkedler med variabel temperatur og selvfølgelig tepotter. Sammen finder vi frem til hemmeligheden bag en god kop te. Og så skal du bare vælge din yndlingssmag.
LÆS MEREHvordan laver man brød med en KitchenAid-køkkenmaskine?
Fire ingredienser. Det er alt, hvad du behøver for at lave basisbrød. Det lyder simpelt, men enhver bager vil få dig på andre tanker. Bagning af brød er en kunstart, men det bør ikke afholde dig fra at kaste dig ud i det. Når du forstår videnskaben bag den og lærer følgende vigtige trin, sidder det snart på rygraden – især hvis du bruger din KitchenAid-køkkenmaskine og -brødskål som hjælp. Uanset om du er en nybegynder inden for bagning eller en garvet dejbager, vil din måde at arbejde på være mere eller mindre den samme. Bagning af brød – uanset om det er rug, surdej eller endda brioche – består nemlig altid af tre vigtige trin.
LÆS MERE