Start>Support> Ofte stillede spørgsmål
Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hvorfor hæver min brøddej ikke?

Har du problemer med din brøddej eller surdej? Hvis din hjemmelavede dej ikke hæver, kan det skylde forskellige ting. Se vores råd ...

Der er intet som smagen og duften af friskbagt brød, som du selv har lavet, og vores praktiske dejkrog gør det let at blande og ælte brøddej. Men hvad nu, hvis det ikke hæver? Her er nogle grunde til, at det kan ske.

8 grunde til, at brøddejen ikke hæver:

 1. Gæren er ikke frisk Gær har en udløbsdato, og efter denne dato vil den ikke være så effektiv. Gær skal opbevares på et køligt, tørt sted.

 2. Gæren er for varm Gær kan være opløst i vand, der var for varmt, eller de flydende ingredienser i opskriften kan være for varme, hvilket kan medføre, at gærcellerne dør. Gær skal være varm – ikke for varm, ikke for kold.

 3. Gæren er for kold Hvis de andre ingredienser er for kolde, kan det betyde, at nogle af gærcellerne dør.

 4. Var dejen æltet ordentligt?
  Dejen er muligvis ikke blevet æltet nok. Æltning behandler gluten i brødet og giver den elasticitet til at holde på de luftbobler, der dannes af gæren. Det er disse luftbobler, der får dejen til at udvide sig og hæve. Alle vores køkkenmaskiner leveres med en dejkrog, som er perfekt til blanding og æltning af gærdej.

 5. Fik dejen tilstrækkelig hævetid?
  Det kan have været for kort tid til, at dejen kunne hæve korrekt. Prøv at lade den hæve lidt længere.

 6. Hvor var dejen placeret under hævningen?
  Rumtemperaturen kan også påvirke gæren. Den ideelle temperatur til hævning er på mellem 21 og 32 ºC. Ved en højere temperatur, eller hvis temperaturen er for lav, vil gæren begynde at dø.

 7. Hvilken type mel blev anvendt?
  Hvis der anvendes specialkorn i dejen, vil dejen ikke hæve så meget, fordi disse kerner indeholder mindre gluten til at holde på de luftbobler, der får brødet til at udvide sig.

 8. Laver du surdej? Hvis du bruger en surdej, er den muligvis ikke aktiv. En surdej skal fodres med jævne mellemrum og opbevares ved den korrekte temperatur (22-24 °C) for at holde gærkulturerne i live og aktive.

Var denne artikel nyttig?
top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.