Skip the navigation

Hvorfor producerer min espressomaskine ikke crema?

Espresso er berømt for sin crema, så det er frustrerende, når dit velbryggede shot ikke har det gyldne lag. Her er nogle grunde til, at det kan ske:

Crema er det lækre, luftige skum, der fremkommer naturligt oven på din espresso. Det dannes, når varmt vand tvinges gennem den malede kaffe ved højt tryk, hvilket emulgerer kaffebønneolierne og danner små, glatte bobler, der betragtes som kendetegnet ved en autentisk espresso.

Årsager til, at din espressomaskine ikke producerer crema

  • Kaffen er malet for groft. Mal kaffen lidt finere.
  • Kaffen er stampet for hårdt. Stamp lidt mere fast med ca. 15-20 kg kraft
  • Filterkurv med enkeltvægskonstruktion kan muligvis være brugt med formalet kaffe. Se vores liste nedenfor:
Type af filterkurve Shot Dosis (gram) Brug til
Enkeltvægskonstruktion 1 shot 10-12 Friskkværnede hele kaffebønner
Enkeltvægskonstruktion 2 shot 18-20 Friskkværnede hele kaffebønner
Dobbeltvægskonstruktion 1 shot 10-12 Formalet kaffe
Dobbeltvægskonstruktion 2 shot 18-20 Formalet kaffe

Relaterede ofte stillede spørgsmål

Var denne artikel nyttig?

yesno