Skip the navigation

Hvordan laver jeg den perfekte pastadej?

Det er nemmere at lave din egen pastadej i en køkkenmaskine, end du måske tror. Se vores tips ...

Hvis du elsker italiensk mad, vil du helt sikkert gerne prøve at lave din egen pasta. Det kan tage tid at eksperimentere for at få pastadejen til at få den optimale konsistens, og du skal måske lave flere portioner dej, inden du mestrer det. Begynd med opskriften på ægnudler fra din brugervejledning, da denne dej er relativt nem at justere og arbejde med.

  • En god pastadej skal være fast og let at røre ved, men også smidig.
  • Den må hverken klistre fast til fingrene eller smuldre og falde fra hinanden.
  • Mange faktorer, såsom fugtighed, det anvendte melmærke og æggenes størrelse, kan påvirke dejens konsistens.

Besøg vores side med opskrifter for at få mere inspiration.

Tilberedning af pastadej i din køkkenmaskine

  1. Når du laver pastadej, skal fladpiskeren anvendes til at blande æg, mel, salt og vand i ca. 30 sekunder ved hastighed 2. Fladpiskeren er bedre til at nedbryde og blande ingredienserne end dejkrogen.
  2. Hvis mængden af vand er korrekt, skal dejen hænge sammen, når den presses mellem fingrene. Hvis den er for tør og smuldrer, skal du tilsætte mere vand, 1 spsk. ad gangen.
  3. Derefter skal dejkrogen sættes på køkkenmaskinen for at ælte dejen i 2 minutter ved hastighed 2.
  4. Dejen skal hænge sammen, men ikke føles klistret ved berøring. Hvis der er brug for mere vand for at få dejen til at hænge sammen, skal det tilsættes meget langsomt til dejen. Du kan spraye vand på dejkuglen og på den måde inkorporere vandet uden at tilsætte for meget.
  5. Efter æltning med køkkenmaskinen skal pastadejen æltes manuelt i yderligere 1-2 minutter. Den kan æltes på et køkkenbord drysset med lidt mel.
  6. Dejen skal hvile i 10-15 minutter, før den rulles ud – enten i hånden eller med en pastapladevalse, hvis du har en. Placer dejen under en skål med skålen vendt på hovedet. Dejen skal være pakket ind i plastik eller i en plastikpose i hvileperioden, så den ikke tørrer ud.

TIP: Hvis din pastadej tørrer ud under udrulning, eller når den presses ud, skal du tilsætte vand lidt ad gangen. Hvis dine pastaspiraler synker sammen eller ikke holder formen, skal du tilsætte lidt mel, da dejen så er for våd.

Pastaspiraler

RELATEREDE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Var denne artikel nyttig?

yesno