Mange laver brød på deres køkkenmaskine, når de bager derhjemme. Det er hurtigt og nemt – og du vil elske resultaterne!
Mængder og typer af mel
Det er vigtigt, at du ikke overskrider blandeskålens kapacitet, så sørg for at læse brugervejledningen om maksimal mængde mel.
*Den anbefalede mængde ingredienser er ikke den samme for brødskålen med bagelåg, som har sin egen mængdeanvisning.
Tilpas dine opskrifter/æltetider
Det er meget hurtigere at lave brød i en køkkenmaskine, og det kræver mindre arbejde, så du skal muligvis tilpasse dine yndlingsopskrifter og skære betydeligt ned på æltetiden.
- Æltning i 2 minutter i køkkenmaskinen svarer til at ælte 10-12 minutter i hånden.
- Hvis du ælter for længe, begynder dejen at klatre op ad dejkrogen.
- Dejen skal danne en kugle og "rense" skålens sider.
Køkkenmaskinens hastighed
Dejkrogen skal bruges til alt gærbrød, og du skal bruge hastighed 2. Hvis du bruger en højere hastighed, øges presset på køkkenmaskinens motor, og hvis du bruger en lavere hastighed, sikres der ikke nok fremdrift til at ælte ordentligt.
Vil du have en dedikeret alt i én-brødskål?
Hvis du elsker at bage brød, vil du elske vores brødskål med bagelåg. Det gør det nemt for dig at få ensartede resultater i god kvalitet og giver dig mulighed for at gå direkte fra køkkenmaskine til ovn. Den fungerer som en traditionel dampovn, så du får en grundig bagning og lækker skorpe på toppen.
Glæder du dig til at komme i gang? Se nærmere på nogle af vores brødopskrifter for at få inspiration.