Hvad kan jeg lave med en køkkenmaskine?

Hvis du overvejer at købe en køkkenmaskine fra KitchenAid, har du måske masser af spørgsmål. Hvad skal du lave, hvordan bruger du en køkkenmaskine, hvilket tilbehør eller hvilke tilbehørsdele har du brug for ... vi besvarer dem her og hjælper dig med at finde den perfekte køkkenmaskine.

Bliv begejstret over mulighederne

Tænker du på, hvad du kan lave med en køkkenmaskine? Svaret er stort set alt. En elektrisk køkkenmaskine er så alsidig, at du vil undre dig over, hvordan du før har klaret dig uden. Sandheden er, at det er vanskeligt – og ærligt talt anstrengende – at prøve at få de samme resultater med manuelle køkkenredskaber.

Uanset om du laver småkager, lasagne, luftige marengs eller brød, så er køkkenmaskinen din bedste ven. Og hvis du troede, at den kun er nyttig til hjemmebag, så er vi glade for at kunne sige, at det slet ikke er tilfældet. Du vil blive overrasket over, hvad en køkkenmaskine kan gøre, især når du går i gang med at udforske det spændende tilbehør. Selv med det medfølgende tilbehør – fladpisker, dejkrog og piskeris – bringer din køkkenmaskine dig langt videre end blot kager, med alt fra kartoffelmos og æltning af dej til pulled pork og farsbrød. Lad os se nærmere på den ...

Sådan bruger du en køkkenmaskine fra KitchenAid

Alle vores køkkenmaskiner leveres med (mindst) de tre vigtigste dele, som er afgørende for, at du kan komme i gang med køkkenmaskinen med det samme. Bevæbnet med et piskeris, en dejkrog og en fladpisker er du klar til at tilberede alle mulige former for kreative menuer derhjemme. 

•  Fladpisker til kraftig blanding

Hvis du ikke er sikker på, hvilket piskeris du skal bruge, så prøv fladpiskeren. Medmindre du ælter dej, fungerer fladpiskeren til stort set alle slags blandinger. Den er velegnet til kage- og småkagedej, og du kan bruge den til at vende, blande, mose, piske eller røre cremer. Den er også fantastisk til kødboller og til hurtig og håndfri rivning af langtidstilberedt kød som kylling eller oksekød.

Idéer til opskrifter, der kan inspirere dig: • Klassiske havregrynscookies • Pulled chicken-tacos med guacamole • Hjemmelavede blåbærscones • Marmorkage 

 

•  Pisk for at få resultater, der er lettere end luft 

Piskeriset er beregnet til at indarbejde luft. Piskeriset, der er fremstillet af rustfrit stål, gør det nemt at lave opskrifter, hvor luftige blandinger er vigtige. Fra luftig lagkagebunde med flødeskum til velsmagende dips som tahin eller aioli. Den er velegnet til piskning af glasur: Amerikansk smørcreme, schweizisk marengs og flødeostcreme til velsmagende, hjemmebagte kager. 

Idéer til opskrifter, der kan inspirere dig: • Eton mess • Soufflé med urter og spinat • Nem chokolademousse •Marengs og glasur af smørcreme

•  Dejkrog til blanding og æltning

Hjemmelavet brød smager (og dufter) fantastisk, men at få dejen og æltningen helt rigtig kan være vanskeligt … for ikke at tale om møjsommeligt. Spar tid – og dine arme – ved at lade køkkenmaskinen gøre arbejdet. En dejkrog efterligner håndæltningen, og der er ingen risiko for, at din kraftfulde køkkenmaskine overophedes, hvis du arbejder med en tung dej – uanset om det er surdej, brioche, pizza- eller pastadej.

Idéer til opskrifter, der kan inspirere dig: • Spaghetti med cherrytomater og frisk marineret tun  • Bagels  • Perfekt pizzadej • Ricotta- og salviegratinerede pastaruller

•  Fladpisker med fleksibel kant til klæbrige blandinger

Flex edge beater

Dette praktiske piskeris leveres sammen med 4,8 l Artisan-køkkenmaskinen med vippehoved med ekstra tilbehør, og det kan også leveres som valgfrit tilbehør. Det er en fladpisker, hvor den ene side er fremstillet af silikone, så den både blander og skraber skålen. Den er meget nyttig, hvis du arbejder med klæbrige ingredienser som honning eller sirup. Du behøver nemlig ikke stoppe op for at bruge en spatel. 

•  Mørdejspisker til den perfekte kager

pastry beater

På papiret ser det måske nemt ud, men mørdej kan være djævelsk svært at få styr på. Denne smarte fladpisker er svaret på dine mørdejsbønner. De vandrette knivblade på vores mørdejspisker sørger for, at smørret skæres jævnt ud i melet, uden det bliver for varmt eller blandes for meget. Ideel til tilberedning af tærter, kiks eller scones samt til at skære og rive med.

Udvid dit repertoire med tilbehør til køkkenmaskiner

Hvis du er imponeret over de mange anvendelsesmuligheder, du har med en køkkenmaskine fra KitchenAid, så vent til du ser alt det spændende tilbehør, som du kan bruge. Sæt tilbehør på for at forvandle din køkkenmaskine med en pastapladevalse, en spiralizer, juicer, pølsehorn og meget mere. Listen over køkkenmaskiners anvendelsesuligheder er lang, så du kan begive dig ud i lige det madunivers, du har lyst til.

•  Pasta og korn: Intet problem

Der er noget meget tilfredsstillende over at lave pasta. Det er overraskende nemt at lave dejen i din køkkenmaskine med dejkrogen. Du skal bare vælge formen på din pasta.

Spaghetti og linguine fungerer bedst sammen med lette saucer med fisk og skaldyr eller saucer lavet med olivenolie eller tomater, som dækker hver enkel pasta jævnt. Båndpasta, f.eks. tagliatelle eller fettuccine, er ekstra godt sammen med mere intense og kødfulde saucer. Uanset hvilken pasta du har lyst til, er vores pastaskærere og pastapladevalsesæt klar til opgaven. Når du har lavet din pasta, er det vigtigt at holde den adskilt, efter den er blevet skåret – og hænge den til tørre i ca. 15 minutter, før du koger den. Vores pastastativ tørrer din pasta hurtigt og jævnt, så den ikke klæber sammen, når du koger den. 

Hvis du troede, at snoede eller rørformede pastatyper var for svære at lave derhjemme, så tro om igen. Vores pastapresse laver seks forskellige pastaformer, f.eks. fusilli, der er perfekt til pesto eller cremede saucer. Eller prøv at lave rigatoni- og makaronirør, der er perfekte til mere tunge pastaretter eller serveret med tykke grøntsagssaucer.

•  Frugt og grøntsager: Vælg frisk

Flere og flere skærer ned på deres kødindtag eller går helt over til en plantebaseret kost. Men synes du, at frugter og grøntsager er kedelige? Så kan vi hjælpe dig. Der er flere måder, du kan tilberede og servere dem på for at gøre dem lidt mere spændende. 

At lave spiraler er en fantastisk måde at gøre måltiderne mere interessante, skære ned på kulhydraterne og samtidig have det sjovt på. Med vores spiralizer kan du tilberede nudler af søde kartofler, lave squashspaghetti eller nærende og snirklede salater. Men det er ikke det hele – vores spiralizer udkerner, snitter og skræller også. Den klargør og skærer æbler til tærter, og du kan lave din egen grøntsags- eller frugtchips.

En anden måde at få mere grønt i din kost på er at bruge vores unikke mandolinjern, så du kan erstatte pasta eller wraps med tynde skiver agurk eller velsmagende squash. Eller lav blomkålsris, gulerødder til lynstegning eller kål til coleslaw ved hjælp af snitte- og rivejernet til grøntsager. Sæt foodprocessortilbehøret på din køkkenmaskine, så du kan skære i tern, i skiver, i julienne eller rive. Synes du stadig, at frugter og grøntsager er kedelige?

•  Kød og fisk: Hak bare løs

Vi har allerede nævnt, hvordan du kan bruge køkkenmaskinens fladpisker til nogle lækre kødbaserede retter, men vi har også andre stykker tilbehør gemt i ærmet. Elsker du burgere? Burgere er ikke længere kun noget, du får på en fastfood-restaurant eller til grillaftener. Den har nemlig fået gourmetstatus i løbet af de sidste par år. Og de hjemmelavede er de absolut bedste. 

Med vores kødhakkertilbehør kan du lave friske burgere af god kvalitet og vide præcis, hvad der er i dem. Hak og riv hurtigt alle kombinationer af ingredienser – kød, fisk eller grøntsager – med dette praktiske redskab. Kødhakkeren og pølsehornet gør det hele dobbelt så sjovt – giv dine yndlingsopskrifter et twist for virkelig at gøre dem til dine egne.

•  Kager og brød: Det bedste bagværk

Hvis du elsker at bage og er klar til at tage det til næste niveau, har vi masser af tilbehør til din køkkenmaskine, som vil hjælpe med at give selv nybegyndere et professionelt touch.

Du kan lave dit eget smagfulde mel med vores kornmølle og eksperimentere med forskellige slags korn, såsom havre, ris, majs, byg eller boghvede. Og fordi præcision er helt essentielt, når du bager, gør vores sigte- og vægttilbehør det hele nemmere ved gradvist at tilsætte digitalt vejede, sigtede ingredienser i skålen, mens du blander.
Kunne du godt tænke dig at lave hjemmebagt brød? Så tag et kig på den praktiske brødskål med bagelåg, som giver dig mulighed for at blande, ælte, hæve og bage, alt sammen i én. Lækkert, friskbagt brød kunne ikke være nemmere.

•  Søde sager: Hjemmelavede lækkerier

Vi har alle brug for at forsøde tilværelsen, og hvis du selv laver noget fra bunden, får du kontrol over, hvad der kommer i, f.eks. is eller frosne desserter. Hvis du laver din egen, smager den friskere og er fri for konserveringsmidler. Put de ingredienser, du har lyst til, i vores skål til isfremstilling, og lad køkkenmaskinen gøre arbejdet.  

Vi har endda gjort det nemmere at lave marmelade. Vores slowjuicer (nogle gange kaldet en saftpresser) bruger en langsom udtrækningsteknologi, der bevarer alle næringsstofferne i frugten og grøntsagerne. Ud over marmelade kan du også lave lækre saucer, hjemmelavede frugtpuréer og juice. 

Og juice er i øvrigt en vitaminfyldt lækkerbisken fuld af naturlig sødme, når det kommer frisk fra frugten. Lav din egen derhjemme med citruspresseren, der drejer og sigter, mens du holder frugten. 

•  Plus ... meget andet tilbehør til alle dine eventyr 

Er du stadig i tvivl om, hvad du ellers kan lave med en køkkenmaskine? Der findes masser af redskaber af høj kvalitet, der kan sættes i tilbehørsmuffen på enhver KitchenAid-køkkenmaskine. 

Se tilbehør til køkkenmaskiner >

Hvilken køkkenmaskine bør jeg købe?

Hvad er forskellen på en køkkenmaskine med vippehoved og en køkkenmaskine med løftearm?

Du tænker måske: Vippehoved vs. løftearm – hvilken type køkkenmaskine er den rigtige for mig? Det er et spørgsmål om personlige præferencer og afhænger af, hvordan du arbejder. Med et vippehoved drejes skålen med uret på plads og bliver siddende. Derefter kan du bruge en kontakt til at vippe hovedet tilbage og nemt få adgang til indholdet eller skifte tilbehør (fladpisker, piskeris, dejkrog). Den har den ikoniske silhuet og er mere kompakt end en køkkenmaskine med løftearm.

Med en løftearm bliver hovedet siddende på plads. Skålen er fastgjort på armene, og du sænker og løfter den for at få adgang til indholdet. Køkkenmaskiner med løftearm er kraftige og robuste og fås med større kapacitet, har flere hestekræfter og vælges ofte af seriøse eller professionelle skabere.

Tag skridtet videre, og gør din køkkenmaskine personlig

Det er sjovt at udtrykke din stil. Derfor giver vi dig flere muligheder for at gøre din køkkenmaskine til din helt egen. Vores 4,8 l Artisan Premium-køkkenmaskine med vippehoved eller Artisan-køkkenmaskine med vippehoved og ekstra tilbehør findes i et bredt udvalg af farver. Du kan endda få dit navn eller en besked indgraveret med vores tilpasningsmulighed.

Farver er en del af vores DNA. Vi har altid vidst, at apparater kunne være både praktiske og smukke. KitchenAids "Model K", som blev lanceret i 1937, blev designet af den berømte industrielle kunstner og stilguru Egmont Arens med en strømlinet silhuet, der næsten ikke har ændret sig siden. Og vores køkkenmaskiners ikoniske status blev virkelig etableret i 1950'erne, da vi var det første mærke, der fremstillede dem i fristende farver.

Nu spænder vores farver fra Dried Rose, Gul, Pistacie, Honey eller Fog Blue til klassisk Rød eller Sort. For ikke at nævne vores altid imødesete Året farve og limited editions, der giver dig de hotteste trends og en stilfuld stemning.

Kan du godt lide en koordineret køkkenstil?

Så behøver du ikke nøjes med en køkkenmaskine. Vi har blendere, brødristere og elkedler samt tilbud på matchende sæt i en række lækre farver og design, der alle supplerer hinanden. Perfekt, hvis du overvejer at redesigne dit køkken eller bare vil sætte liv i tingene.

Vælg en blandeskål, der passer til dig

Er en skål bare en skål? Selvfølgelig ikke. KitchenAid-skåle er ikke bare smukke at se på, de er også praktiske. Ud over den skål, som din køkkenmaskine leveres med, kan du forkæle dig selv med en anden for at udtrykke din personlighed eller hjælpe dig med at følge opskriften uden at miste dit flow.

•  Keramik – klar til alt

Disse skåle er fremstillet af forglasset keramik og titanium og er mere hårdføre end andre keramikskåle, men også lette og utroligt behagelige og nemme at arbejde med. 

De er perfekte til enhver opgave, og de er sikre at putte i ovnen, fryseren og mikrobølgeovnen, så du kan smelte ingredienser, og du kan blande og sætte samme skål i ovnen, når indholdet skal bages. Og da de tåler opvaskemaskine, er det nemt at rydde op. Vi har et stort udvalg af farver, design og overflader, fra striber til mermaid lace eller valmue. 

•  Rustfrit stål – det professionelle valg

Hvis du træder ind i et professionelt køkken, ser du hurtigt, at du er omgivet af tilbehør og udstyr i rustfrit stål. Hvorfor? Rustfrit stål er let, holdbart og non-reaktivt, så der ikke er rust, skår, korrosion, skadelige kemikalier eller metalliske smagsstoffer, der påvirker din mad. De er nemme at rengøre, enten i opvaskemaskinen eller i varmt sæbevand.

Skåle i rustfrit stål ser også fantastiske ud. Ud over at være elegante og smarte er der forskellige håndtag, teksturer og poleringer, som f.eks. quiltet eller kobber. 

•  Glas – en elegant klassiker

Du går ikke galt i byen med en klassisk glasskål, og glasskåle fra KitchenAid fungerer også som målekander med mængdeangivelser og hældetud, så du kan måle direkte i skålen. De kan kommes i opvaskemaskinen, fryseren og mikrobølgeovnen og leveres endda med et praktisk silikonelåg, så du kan opbevare dine ingredienser sikkert eller blande dem, indtil de er klar til brug. En klar vinder til ethvert moderne køkken.

•  Brødskål – bland og bag i én

Vi elsker at finde frem til nye måder at gøre dit liv nemmere på, og denne praktiske brødskål er en gamechanger, når det kommer til bagning af brød. Du kan blande, ælte, hæve og bage, alt i én. 

Skålen kan sættes på køkkenmaskinen til blanding og æltning. Lad dejen blive i skålen, når den skal hæve, og sæt den derefter direkte i ovnen. Låget fanger damp, når du bager ligesom en traditionel dampovn, og keramikskålen fastholder og leverer ensartet varme under hele bagningen, så al slags brød får en gylden, sprød skorpe og en grundig bagning. Lækkert!

Se blandeskåle >

top
Vælg et andet produkt

Sammenlign

Sammenlign produkter

Du kan ikke købe mere end tre produkter. Fjern et produkt, før du tilføjer et nyt.